hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kıran'ın listesi Avcı, Hitzfeld ve Correa

    Kıranın listesi Avcı, Hitzfeld ve Correa
    expand

    Galatasaray kulübü başkan adaylarından Turgay Kıran, seçilmesi halinde futbol takımının başına Abdullah Avcı, Ottmar Hiztfeld veya Pablo Correa'dan birini getireceklerini söyledi.

    Galatasaray kulübünün 14 Mayıs Cumartesi günü gerçekleştirilecek olağanüstü genel kurulunda başkan adaylarından biri olan Turgay Kıran, 1905 Galatasaraylı Yönetici ve İşadamları Derneği (GSİYAD) üyeleriyle bir araya geldi.

    Derneğin Levent'te bulunan binasında üyelere hitap eden ve soruları cevaplayan Kıran, özellikle mali yönden sıkıntılarının bulunmadığına dikkati çekti.

    Galatasaray kulübü başkanı Adnan Polat ile konulara daha hakim olabilmek için iki gündür görüşmeler yaptığını aktaran Kıran şunları söyledi:

    "Kısa süre içinde futbolculara, bankalara ve başka yerlere ödenmesi gereken 45 milyon euro civarı bir kaynak gerekiyor. Para konusunu yakından inceledik. Bizim para sorunumuz yok. Tabii ki Galatasaray'ı borçla yönetmek zor ve o yüzden bu noktalara gelindi.

    "Çözüm konusunda ciddi çalışmalar yaptık. Kimse cebinden Galatasaray'a para vermemiş, kimsenin de Galatasaray'da parası kalmamıştır. Bizim ekonomik gücümüz var. Çok sıkışırsak Ünal Aysal bize de destek olur sanıyorum."

    Galatasaray'ın lokomotif branşının futbol olduğunu vurgulayan Kıran, bu alanın yönetiminde yeniliğe gideceklerini söylerken, "artık futbolun yönetimi tek adam üzerinden yürümeyecek. Biz UEFA Kupası kazanan kadroda yer alan, daha önce ve sonrasında forma giymiş bazı oyuncularımızdan oluşan yedi kişilik bir futbol komitesi oluşturacağız" ifadelerini kullandı.

    "Üç teknik direktör adayımız var"

    Yönetime gelmeleri halinde göreve getirecekleri teknik adam ve futbolcularla ilgili olarak görüşmeleri olduğunu anlatan Kıran, biri yerli ikisi  yabancı olmak üzere üç teknik direktör adaylarının bulunduğunu söyledi.

    Türk aday olarak olarak İstanbul Büyükşehir Belediyespor teknik direktörü Abdullah Avcı'yı gösteren Kıran, yabancı adaylarının İsviçre milli takımı teknik direktörü Ottmar Hiztfeld ile Fransa'nın Nancy takımının teknik direktörü Pablo Correa olduğunu açıkladı.

    Kıran, temasta oldukları futbolcular arasında da Standart Liege'in kalesini koruyan Sinan Bolat, Sochaux'da forma giyen Serdar Gürler, Fransa ekiplerinden Lorient'da forma giyen golcü Gameiro ve Kitambala ile Rennes'de forma giyen Theophile'yi gösterdi.

    Başkan adayı Kıran, hedeflerinin, 2000 yılında UEFA Kupası'nı kazanan kadro gibi güçlü bir ekip kurmak istediklerini ve Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray'ın yine yerini almasını hedeflediklerini bildirdi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow