hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İşte Barcelona'nın yeni formaları

    İşte Barcelonanın yeni formaları
    expand

    2011-2012 sezonunda Barcelona, modern bir estetik görünüme sahip olan, fakat takımın kendine özgü desenlerine ve tarihine sadık kalan bir iç saha ve deplasman formasıyla oynayacak. Yeni formalar çevreci özellikleriyle dikkat çekiyor.

    İç saha forması, ilk kez kullanılan on bir adet şeritle yine tüm dünya çapında tanınan ikon niteliğindeki bordo mavi şeritlere sahip. Formanın yakasının iç kısmında, Barcelona’nın takım marşından alınan “Tots unit fem força” (Hep birlikte güçlüyüz) dizesi yer alıyor.

    Barcelona deplasman forması, koyu siyah rengiyle deplasmandaki karşılaşmalara yepyeni bir soluk getirecek. Formanın siyah üstünün omuz kısmında Katalonya bayrağı “Senyera”ya atıfta bulunan özel bir siyah-gri desen yer alıyor.

    Formanın tasarımında kulübün tarihinden ve geleneğinden izler bulunurken, yeni formaların ilk kez hem şortları hem de üstleri geri dönüşümlü polyesterden yapıldı.

    Her bir formada yaklaşık on üç adet geri dönüştürülmüş plastik su şişesi kullanıldı. Yeni üretim süreci geleneksel polyester üretimine kıyasla enerji tüketimini yüzde 30’a kadar azaltıyor ve yaklaşık 100 milyon plastik su şişesini katı atık sahalarına atılmaktan kurtarıyor.

    Mavi renkteki iç saha şortlarının alt kısmında özel bir bordo şerit bulunuyor ve forma mavi çoraplar ve çorapların baldır kısmındaki sarı “FCB” harfleriyle tamamlanıyor. Deplasman şortları da siyah renkte ve çorapların baldır kısmında sarı renkli “FCB” harfleri bulunuyor.

    Hafif formalar (önceki versiyonlara kıyasla yüzde 13 daha hafif) oyuncuların sahadaki vücut sıcaklıklarını etkin bir şekilde düzenliyor ve Dri-FIT teknolojisini kullanarak oyuncuların her zaman kuru ve serin kalmasını sağlıyor. Bu teknoloji, kullanılan terin buharlaşmasını sağlayan malzeme vasıtasıyla teri oyuncunun vücudundan uzaklaştırıyor.

    Kol altlarından bele kadar yüzlerce lazerle kesilmiş küçük delikten oluşan havalandırma bölgeleri, hava sirkülasyonuna izin vererek, sıcaklık düzenlemeye yardımcı oluyor ve oyuncuların kuru ve serin kalmasını ve rahat etmesini sağlıyor.

    Formanın ön kısmındaki kulüp arması, formaya ilk kez ısı yardımıyla yapıştırıldı; bu da formayı daha hafif hale getirirken bu bölgenin de havalandırılmasına imkan veriyor.

    Bu sezon daha atletik olan ve aerodinamik özelliklere sahip forma, vücudu sararken iki yıl önceki Barcelona formasına göre yüzde 17 daha fazla esneklik sağlıyor. Telalı kenar kıvrımları sürtünme sonucu tahrişi azaltan daha pürüzsüz bir görünüme sahip.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow