hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yener: "TFF'den resmi bir yazı almadık"

    Yener: TFFden resmi bir yazı almadık
    expand

    Trabzonspor genel sekreteri Hasan Yener, Türkiye Futbol Federasyonu'nun Sivasspor tribünlerinin Fenerbahçe'ye açılmasıyla ilgili yaptığı, "sözlü olarak bu konuyu aktardık" açıklamasına göndermede bulunarak, "kurumlar birbirleriyle sözlü olarak değil yazılı olarak iletişim kurar" dedi.

    Fenerbahçe'nin Sivas deplasmanında yapacağı maç için biletlerin dağılımı konusunda TFF'ye hafta başında yazılı bir soru sorduklarını hatırlatan Yener, TFF'nin, resmi internet sitesi üzerinden yaptığı açıklamayı şöyle değerlendirdi:

    "FIFA, UEFA ve TFF'nin belirttiği gibi 'misafir takımlara tribün kapasitesinin en az yüzde beşi tahsis edilir' diye bir hüküm var. Ancak bu sayının artırılmasıyla ilgili bir hüküm yok. Bu nedenle TFF'ye başvurduk. Buradaki amacımız, Fenerbahçe'nin deplasmanda oynayacağı maçta seyirci dezavantajını avantaja dönüştürmesinin haksız bir rekabete neden olacağını düşünmemizdir."

    Kurumlar arasındaki istek ve taleplerin her zaman resmi yazışmayla olduğuna dikkati çeken Yener, TFF'nin konuyla ilgili yaptığı açıklamaya rağmen kendilerine resmi bir yazı ulaşmadığını vurguladı.

    Türkiye Futbol Federasyonu, Trabzonspor kulübünün ve genel sekreter Hasan Yener'in, Sivasspor-Fenerbahçe karşılaşmasındaki bilet dağılımıyla ilgili açıklamalarına ilişkin bilgilendirme yapma gereği duyulduğunu belirterek, "statüde, misafir kulüp seyircileri için en az yüzde beş" ibaresinin yer aldığını belirtmişti.

    "Umuyorum Fenerbahçe puan kaybeder"

    Hasan Yener, "bu kadar zorlu geçen bir lig yarışında ligin sonunun da enteresan olması doğal. Umuyorum biz kazanırız ve Fenerbahçe de puan kaybı yaşar" dedi.

    Deplasmanda Karabükspor'u yenerek Sivas'tan gelecek haberi bekleyeceklerini ifade eden Yener, "her şeye rağmen Trabzonspor'un bu yıl gösterdiği performans ve aldığı puan başarılı bir sonuç. Ama bunu şampiyonlukla taçlandırmamız halinde de başarılı bir sonucun imzası olur" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow