hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Alex: "1-1'de içimi umutsuzluk kapladı"

    Alex: 1-1de içimi umutsuzluk kapladı
    expand

    Fenerbahçe'nin kaptanı Alex de Souza, kendilerine şampiyonluğu getiren Sivasspor maçında skor 1-1 olduktan sonra umutsuzluğa kapıldığını söyledi. Alex, "maç 4-3 olunca ise şampiyonluğu çoktan kutlamaya başlamıştı" dedi.

    Spor Toto Süper Lig'de 2010-2011 sezonunu şampiyon olarak tamamlayan Fenerbahçe futbol takımı, mangal partisinde basınla bir araya geldi.

    Fenerbahçe Can Bartu tesisleri üst sahada gerçekleştirilen etkinlikte, teknik direktör Aykut Kocaman ve futbolcular basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

    Bazı futbolcuların çocuklarıyla katıldığı organizasyonda, kaleci Volkan Demirel formasını tüm takım arkadaşlarına imzalattı. Neşeli geçen etkinlikte, futbolcular basın mensuplarına poz verdi.

    Alex: "Bu şampiyonluk daha çok iz bıraktı"

    Kaptan Alex de Souza, Spor Toto Süper Lig'de bu sezon elde ettikleri şampiyonluğun, kendisinde daha önce gördüğü iki şampiyonluğa göre daha çok izler bıraktığını söyledi.

    Brezilyalı futbolcu, şampiyonluk yarışında bu sezon verdikleri mücadelenin, 2004-2005 ve 2006-2007'dekilere göre daha öne çıktığını bildirdi.

    "Bir önceki seneden şampiyon olan bir takıma gelmiştim ve ilk şampiyonluğumu yaşadım. 2004-2005'de ikinci kez elde etti. Bunu başardık. 100'üncü yılda biraz daha üzerimizde baskı vardı. Beşiktaş 100'üncü yılında şampiyon olmuştu. Galatasaray'ın 100'üncü yılında biz olduk. Biz de 100'üncü yılımızda olmak istiyorduk ve üzerimizde baskı vardı. O sezon iz bırakan şampiyonluklardan birisi oldu. En fazla yer edenlerden birisi bu sezondur. Son düzlükte yaptığımız çıkıştan dolayı. Dokuz puan geriden geldik. Rakip de Trabzonspor gibi kaliteli bir ekipse, burun buruna şampiyonluk yarışı vermiş olmak, hata fırsatınızın olmaması gibi etkenler nedeniyle bende oldukça yer eden şampiyonluklardan birisiydi."

    "Hatalarından ders almış..."

    Alex, Fenerbahçe için sezonun ilk yarısının performans olarak sıradan geçtiğini vurgulayarak, ikinci yarıda farklı bir görüntüye sahip olarak sonuca gittiklerini belirtti.

    "İlk yarıda aslında insanların gözünde beklenilen bir Fenerbahçe yoktu. Performans olarak sıradan bir görüntüdeydik. Sıkıntılarımız vardı, özellikle yerleşim bakımından. Geriye düştüğümüz maçlarda maçı bir türlü çeviremiyorduk. Bu konular Antalya'da üzerinde durduğumuz konular oldu. İkinci yarıda daha az hata yapan, maçı çevirebilecek güce kaliteye sahi bir takım kurmak adına inandık. İkinci yarıda namağlup bir takım ortaya çıktı. Hatalarından ders almış minimum hata yapan bir takım vardı."

    Başkan Aziz Yıldırım ve teknik direktör Aykut Kocaman'ın şampiyonluktaki katkısı sorulan Alex, şampiyonlukta herkesin payı olduğunu ifade ederek, "herkes elini taşın altına sokarken işini gayet olumlu bir şekilde yaptı" dedi.

    "1-1'de içimi umutsuzluk kapladı"

    Sivaspor maçında skor 1-1 olduktan sonra umutsuzluğa kapılıp kapılmadığı sorulan Brezilyalı futbolcu, skor eşitlendiğinde saha içinde çok mutsuz olduğunu bir anda kendisini umutsuzluğun kapladığını belirterek şunları kaydetti:

    "1-1 olduktan sonra çok mutsuz oldum. Saha içinde bir anda bir umutsuzluk kapladı beni. Stoch'un bir tane kaçırdığı pozisyon vardı. Benim kaçırdığım vardı, Niang'ın kaçırdığı vardı. İster istemez bunlar insani duygular, bir anda geçen sene gibi, Trabzonspor maçını hatırlıyorsunuz.

    "Skor açılmaya başlayınca inanmaya başladık. Elbette skor yakın gidince insani duygularla birlikte kötü anıları hatırlayabiliyorsunuz, ama inanıyorduk. Sivasspor'un ikinci golünden hemen sonrasında Yobo gol attı. Fazla bir şey hissetme fırsatı bulamadık. Maç 4-3 olunca şampiyonluğu çoktan kutlamaya başlamıştık."



    Topuz: "Çok mutluyum"

    Mehmet Topuz, bu sezon takım olarak zor virajlardan geçtiklerini, Türkiye Kupası'ndan elendiklerini ardından da devre arasında takım olarak oturup konuştuklarını belirtti.

    Topuz, "nasıl hedefe ulaşırız diye konuştuk ve dün de şampiyonluğu ilan ettik. Çok mutluyum. Bize inanan ve güvenen taraftarlarımıza armağan ediyorum" dedi.

    Mehmet Topuz, Kayserispor'daki performansından farklı olarak teknik direktör Aykut Kocaman'ın saha içinde yeni görevler verdiğini ve bunu iyi şekilde uygulamaya çalıştığını vurgulayarak, "Aykut Kocaman'a bana görev verdiği için teşekkür ediyorum" diye konuştu.

    Selçuk: "Hissetiğiniz zaman denemeniz gerekir"

    Fenerbahçe'ye şampiyonluğu getiren Sivasspor maçında 41'inci dakikada gol atan Selçuk Şahin ise karşılaşmada iki takımında pozisyonlar bulduğuna işaret ederek, "hissettiğiniz zaman denemeniz gerekir. Ben de öyle yaptım" dedi.

    Şahin, bu sezon Trabzonspor ile müthiş bir yarış içinde olduklarını anımsatarak, "geçen yıl hem Trabzonspor hem Türkiye Kupası'nda hem ligde bizi üzmüştü. Şimdi aynı üzüntüyü onlar yaşıyor. Futbol bu. Onların üzüntülerini geçen yıl yaşadıklarımız nedeniyle anlayabiliyorum. Verdikleri mücadele için de tebrik ediyorum" dedi.

    Stoch: "Kimse beklemiyordu"

    Miroslav Stoch, ligin ikinci yarısında müthiş bir performans ortaya koyduklarını belirterek, "ilk yarıdan sonra çıkış yapacağımızı kimse beklemiyordu. Çok iyi bir performans ortaya koyarak şampiyonluğa ulaştık" diye konuştu.



    Semih'in kararı milli takımdan sonra

    Semih Şentürk, şampiyonluğa ulaştıkları için büyük bir sevinç içinde olduklarını söyledi.

    Şentürk, sözleşmesine ilişkin ise milli takımdan dönüşünde kararını vereceğini belirterek, "çok fazla süre aldığımı düşünmüyorum. Milli takım kampından sonra ailemle birlikte oturup birlikte bir karar vereceğiz" ifadesini kullandı.

    Güiza, bu sezon takım kaptanı Alex ve Niang'ın şampiyonluk için çok önemli katkılar yaptığına dikkati çekerek, "ben çok ufak bir rol oynadım. O da zaten beni mutlu ediyor. Önemli olan takımın ikinci yarıda büyük direnciydi. Bu sayede kazandık. taraftarlara armağan etmek istiyorum" diye konuştu.

    Gökhan: "Her futbolcu gidebilir"

    Gökhan Gönül, Fenerbahçe'de aldığı ücretten hiç bir zaman mutsuz olduğunu dile getirmediğini söyledi.

    Fenerbahçe'nin futbolcusuna hak ettiği değeri verdiğini bildiren Gönül, "mutlaka Avrupa'da bir kulüpte oynayacağım" şeklinde bir hayalinin olmadığını, Fenerbahçe'nin de menfaatlerine uygun bulunması ve Fenerbahçe'den daha iyi bir kulüpten teklif gelmesi halinde sarı-lacivertli ekipten ayrılabileceğini dile getirdi.

    Gönül, "her futbolcu gidebilir, her futbolcu alınabilir. Kulübün menfaatleri doğrultusunda başkanım da göndermeyi istiyorsa teklifi kabul edebileceğimi söyledim. Fenerbahçe'den daha iyi bir kulüp olmadığı sürece başka bir kulübe gitmeyeceğim" ifadesini kullandı.

    Fenerbahçe ile sözleşmesinin sürdüğünü bu nedenle başka bir kulüple transfer görüşmesinin mümkün olmadığını belirten Gönül, tüm futbolcular için transfer gelişmelerinin bir ay içinde netlik kazanacağını kaydetti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow