hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sinan Engin'e ne soruldu?

    Sinan Engine ne soruldu
    expand

    Futbol yorumcusu Sinan Engin, Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında ifadesine başvurulan futbol yorumcusu Sinan Engin, bazı konularda bilgisine başvurulduğunu kaydederek "Benim şike ve teşvik ile ilgili herhangi bir konuşmam" yok dedi.

    Sinan Engin, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine avukatıyla birlikte Çırağan Caddesi üzerindeki kapıdan giriş yaptı.

    Sinan Engin, basın mensuplarının soruları üzerine soruşturma kapsamında bilgisine başvurulacağını kaydetti. Engin, daha sonra savcılık katına çıktı.

    Burada ifade veren Sinan Engin, daha sonra adliyeden ayrıldı.

    Sinan Engin'in açıklaması

    Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesinden ayrılırken basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Engin, savcının daveti üzerine adliyeye geldiğini söyledi.

    Bazı şeyleri gizlilik olduğu için anlatmak istemediğini belirten Engin, "Ancak genel olarak Aziz Başkan ile yapmış olduğumuz sohbetler. Yani benim şike ve teşvikle ilgili hiçbir konuşmama yok. Bunu zaten yarın ifadeler çıktığı zaman görebilirsiniz. Tamamıyla bilgime başvuruldu. Yaptığımız sohbetlerle ilgili" dedi.

    Fenerbahçe ile ilgili haber yaptırdığına ilişkin iddialar bulunduğu hatırlatılan Engin, "Hepsini söyledik kendisi biliyor. Öyle bir şey yok" diye konuştu.

    "Şüpheli sıfatıyla mı çağrıldınız?" diye sorulan Engin, "Savcıya sorun" dedi.

    Engin, "Sizinle ilgili ithamlara mı cevap verdiniz, yoksa başkalarıyla ilgili sizin konuşmalarınıza mı?" şeklindeki soruya da şu karşılığı verdi:

    "Aziz ağabeyle genel olarak konuştuğumuz şeyler. Yani arada bazı şeyler var ama şike ve teşvikle ilgili bir konuşmamız yok. Bazı şeylerde bilgime başvurdu, burada nedir, burada nedir, bazı fotoğraflar gösterdi, burada nedir, bu nedir diye. Sadece bu. Bunun dışında bazı şeyleri anlatmak istemiyorum ama savcı son derece beyefendi, çok iyi biri."

    Kendisiyle ilgili teknik takip yapılıp yapılmadığı da sorulan Engin, Aziz Yıldırım'ın telefonlarının dilenildiğini dolayısıyla kendisinin de Yıldırım ile yaptığı görüşmelerin dinlenildiğini kaydetti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow