hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Pele'ye göre Neymar hazır değil

    Peleye göre Neymar hazır değil
    expand

    Futbolun efsane ismi Pele, Brezilyalı genç yıldız Neymar'a, Avrupa'ya erken yaşta transfer olmamasını ve kendisini örnek alarak Santos'ta kalmasını tavsiye etti.

    Pele, Londra'daki bir açılış sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Brezilyalı vatandaşının ülkesinde kendisini daha iyi geliştirebileceğini belirtti.

    "Messi veya Ronaldo gibi çok büyük bir futbolcu olabilir. Buna kuşku yok" diye konuşan 70 yaşındaki Pele, Neymar'ın daha genç olduğunu ve İngiltere veya İtalya'daki bir kulübe gitmesi halinde zorlanabileceğini belirtti. Pele, 19 yaşındaki futbolcu için Hollanda, Fransa hatta İspanya'daki bir takımın daha uygun olacağını söyledi ve 2014 Dünya Kupası düşünüldüğünde, ülkesinde kalmasının milli takımının çıkarına olacağını kaydetti.

    Efsane futbolcu, "Umarım Neymar, en az 2014 Dünya Kupası'na kadar Santos'ta kalır. Ancak onu burada tutmak çok zor olacaktır. Mükemmel bir oyuncu, nitekim potansiyelini tam olarak sahaya yansıtmış değil" diye konuştu.

    Santos'taki performansıyla göz dolduran ve Pele'nin veliahdı olarak gösterilen Neymar, transfer döneminde Avrupa'daki büyük kulüplerin listesine yer aldı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow