hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    GS: Hiçbir yönetici şüpheli değil

    GS: Hiçbir yönetici şüpheli değil
    expand

    Galatasaray Spor Kulübü Sportif Koordinatörü Bülent Tulun'un evi ve eski Galatasaray Başkanı Adnan Polat'ın iki ofisinde de arama yapıldı. Polat'ın ifadesinin alınacağı öğrenildi. G.Saray'dan 'hiçbir çalışan ve yöneticimiz şüpheli değil' açıklaması geldi.

    Sabah saatlerinde güvenlik güçleri Florya Metin Oktay Tesisleri ve Seyrantepe'deki tesislerde arama yaptı. Daha sonra Galatasaray Spor Kulübü Sportif Koordinatörü Bülent Tulun'un evinde arama yapıldı.

    Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında bilgisine başvurulacağı belirtilen Galatasaray Spor Kulübü Sportif Koordinatörü Bülent Tulun, Türk Telekom Arena'ya geldi.

    Adnan Polat'ın villasında arama

    Futbolda şike soruşturması kapsamında Galatasay Eski Başkanı Adnan Polat'ın Vaniköy'deki villasında polisin arama yaptığı bildirildi.

    Edinilen bilgiye göre iki polis aracının villadan ayrıldığı, içeride ise bir ekibin bulunduğu ve aramanın devam ettiği öğrenildi. Adnan Polat'ın içerde olup olmadığı öğrenilemezken, polisin aramaları devam ediyor.

    Polisin, 2005-06 sezonunun son haftasında oynanan Denizlispor-Fenerbahçe maçıyla ilgili belge aradığı belirtiliyor. 

    İddialar şöyle:

    İddiaya göre 2005-06 sezonuda şampiyonluk mücadelesi veren Galatasaray, o zaman G.Saray'da oynayan Song'a verilmiş gibi gösterilerek Denizlispor kulübüne 1.5 milyon dolar gönderildi.

    Bu iddialar kapsamında polisin bu paranın makbuzunu aradığı öne sürülüyor.

    Bu belgeyi gazeteci Tahir Kum'un polise bildirdiği iddia ediliyor. Tahir Kum ise Sporx.com sitesi üzerinden yaptığı açıklamada iddiaları redderek "Elimde şike belgesi olduğu ifadesi iftiradır" açıklamasında bulundu.

    Galatasaray: Hiçbir çalışan ve yöneticimiz şüpheli değil

    Galatasaray Kulübü, kulübe ilişkin herhangi bir iddia ve bu iddialara ilişkin bir arama kararı bulunmadığını açıkladı.

    Kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, bu süreçte hiçbir eski ve yeni sporcunun adının geçmediği belirtilerek, şöyle denildi: "Galatasaray Spor Kulübüne ilişkin herhangi bir iddia ve bu iddialara ilişkin bir arama kararı bulunmamaktadır.

    Bu süreçte Rigobert Song dahil, hiçbir eski ve yeni sporcumuzun adı gecmemektedir. Hiçbir kulüp çalışanı veya yöneticisi de şüpheli sıfatı ile yer almamaktadır. Bir takım medya organlarında çıkan haberler gerçeği yansıtmamakadır. Galatasaray Spor Kulubü, bugün olduğu gibi her zaman adli makamlara ve emniyet güçlerine her türlü desteği vermeye hazırdır."

    Ali Dürüst: Şike soruşturmasıyla bir alakası yok

    Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Ali Dürüst, kulüpte yapılan aramalarla ilgili olarak, "Kendi iç yazışmalarımızdan, bizim kulübümüzde olan bir olay basına başka türlü yansıdı. Gerekli evrakları güvenlik güçlerine verdik. Bunun şu anda futbolu ilgilendiren konuyla bir alakası yok" dedi.

    Dürüst, Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'dan ayrılmadan önce gazetecilerin sorularını yanıtladı.

    Yaşanan gelişmelerle ilgili olarak görüşü sorulan Dürüst, herkesin yaşananları merak ettiğini belirterek, "Kendi iç yazışmalarımızdan, bizim kulübümüzde olan bir olay basına başka türlü yansıdı. Dolayısıyla onun da ne olduğunu anlattık. Gerekli evrakları güvenlik güçlerine verdik. Bunun şu anda futbolu ilgilendiren konuyla bir alakası yok. Onunla ilgili bütün doneleri verdik. Bununla ilgili olarak arkadaşlar gerekli ifadeleri verdiler. Şu anda da ifade vermeye gittiler" şeklinde konuştu.

    "Bahsedilen evrak bulundu mu, verildi mi?" şeklindeki soru üzerine de Dürüst, "Evrak verildi. Bahsedilen evrak orada. Galatasaray Kulübü'nün her şeyi
    açıktır zaten. Kendi iç yazışmamızdan dolayı yanlış anlaşılma oldu. Bunun ne olduğunu açıkladık" dedi.

    Denizlispor'a teşvik primi verildiği iddiasına ilişkin soru yöneltilen Dürüst, "Bu iddialarla ilgili bir olay değil. Biz olayların dışındayız" diye konuştu. Ali Dürüst, Galatasaray'ın bir ayrıcalığı olmadığını vurgulayarak, şöyle devam etti:

    "Emniyet güçleri, hukuk bize emrettiği vakit gidip ifade veririz. Başkanlarımız ile kulüp yöneticilerimiz de bunu yapar. Galatasaray'ın bir ayrıcalığı yok. Ama bu olayların içinde değildir. İnşallah liglere hep beraber en kısa zamanda döneceğiz."

    Dürüst, kulübün sportif koordinatörü Bülent Tulun'un gözaltına alınmasının söz konusu olmadığını sözlerine ekledi.


    Denizlispor yalanladı


    Denizlispor Başkanı Hasan Kıbrıslıoğlu, Denizlispor-Fenerbahçe maçında, Galatasaray'ın kendilerine teşvik primi gönderdiği iddiasıyla ilgili, "Denizlispor bu işlerin içinde asla olmaz, olmayacak da" dedi.

    Savcı talimatıyla

    Bu arada Galatasaray tesislerindeki aramaların "Şike soruşturması" kapsamında savcı Mehmet Berk'in talimatiyla yapıldığı belirtildi.

    Tüm maçlar mercek altında

    Emniyet mensuplarının Galatasaray Kulübü'ne gitmesinin ardından şike soruşturması kapsamında tüm 2005-2006 sezonunun maçlarının mercek altına alındığı öğrenildi.


    "DENİZLİSPOR'A TEŞVİK PRİMİ GÖNDERİLDİ" İDDİASI VE GALATASARAY YÖNETİCİSİ SEDAT DOĞAN'IN AÇIKLAMALARI... VİDEO

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow