hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Savcı Berk hakkında soruşturma

    Savcı Berk hakkında soruşturma
    expand

    Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun görevlendirdiği iki müfettiş,‘Futbolda şike soruşturması dosyasını ve soruşturma savcısı Mehmet Berk’in dosya üzerindeki işlemlerini’ incelemeye aldı.

    Futbolda şike soruşturması kapsamında tutuklanan FB Başkanı Aziz Yıldırım ile futbolcu İbrahim Akın ve eski futbolcu Ümit Karan avukatları aracılığıyla soruşturma savcısı Mehmet Berk’i, HSYK’ya şikayet etmişti.

    Bu şikayet üzerine HSYK, Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne 2 tane müfettiş gönderdi. Kurul tarafından görevlendirilen iki müfettiş, ‘futbolda şike soruşturmasını ve soruşturma savcısı Mehmet Berk’in dosya üzerindeki işlemlerini’ incelemeye aldı.

    Öte yandan dün bazı şüphelilerin avukatları savcılıktan izin alarak Türkiye Futbol Federasyonu’na gönderilen belgeleri incelemek için izin almıştı. Ancak dosyanın müfettişler tarafından inceleniyor olması nedeniyle adliyeye gelen şüpheli avukatları dosyalara bakamadı.

    MİT Bölge Müdürü'nün bilgisine başvuruldu

    Bu arada Savcılığın şike soruşturması kapsamında MİT Bölge Müdürü'nün de  bilgisine başvurduğu bildirildi.

    Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında ifade vermek için MİT İstanbul Bölge Müdürü 16.30’da Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne geldi.

    Soruşturmayı yürüten Savcı Mehmet Berk’e yaklaşık 30 dakika ifade veren bölge müdürü daha sonra adliyeden ayrıldı. Nişancı, basın mensuplarının “İfadeye mi geldiniz?" sorusuna “Çay içmeye geldim" yanıtını verdi.

    MİT Bölge Müdürü’nün şike soruşturması kapsamında tutuklanan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile bir telefon görüşmesinin dinlemeye takıldığı öne sürüldü. Bilgisine başvurulan bölge müdürüne bu görüşmenin sorulduğu öğrenildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow