hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    1 milyon dolar Song transferinde kullanılmış

    1 milyon dolar Song transferinde kullanılmış
    expand

    Galatasaray Spor Kulübü'ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında polisin istediği belgeler, kulübün avukatları aracılığıyla emniyete teslim edildi.

    İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne gelen Galatasaray Spor Kulübü avukatı Mahinur Dengiz, 3. katta bulunan Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne çıktı.

    Emniyette yaklaşık 1.5 saat kalan avukat Dengiz, çıkışta basın mensuplarına açıklama yaptı. Dengiz yaptığı açıklamada "Bizden istenilen bütün evrakları biz cuma günü aslında teslim edecektik, fakat tercümesi gereken yabancı dilde olan evraklarımızın ancak tercümesini yaptık verdik. Dosya halinde verdik cevabını bekliyoruz" dedi.

    Dengiz, "1 milyon dolar iddiası ile ilgili belge verildi mi" sorusuna ise "Var, istenilen bütün belgeleri verdik" yanıtını verdi.

    Sedat Doğan da adliyede

    Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında, Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu üyesi Sedat Doğan, soruşturma savcısı Mehmet Berk ile görüşmek üzere Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine geldi.

    Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine gelen Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu üyesi Sedat Doğan, futbolda şike iddialarına yönelik soruşturmayı yürüten özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk ile görüşmek için savcılık katına çıktı.

    Doğan'ın, Galatasaray Spor Kulübü'nün teşvik primi verdiği iddialarını çürütmeye yönelik, bugün İstanbul Emniyet Müdürlüğüne de götürdüğü belge ve bilgilerle ilgili konuşmak için Savcı Berk ile görüştüğü öğrenildi.

    1 milyon dolarla ilgili iddialar

    Futbolda şike soruşturması kapsamında yapılan incelemeler sonrasında kasasında 1 milyon dolarlık açık çıktığı iddia edilen Galatasaray Spor Kulübü'nün, paranın nereye gittiğini belgelediği öğrenildi. Galatasaray Kulübü'nün, paranın Kamerunlu futbolcu Song'un transferi için kullanıldığına dair belgeleri bugün emniyete ve savcılığa sunduğu belirtildi.

    İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında Galatasaray Kulübü'nde geçtiğimiz hafta arama yapılmıştı. Edinilen bilgiye göre arama ve yapılan incelemelerde kulübün kasasında n Denizlispor- Fenerbahçe maçından iki gün sonra yani 16 Mayıs 2006'da 1 milyon dolar çıktığı belirlendi. Ancak bu paranın nereye gönderildiğine ilişkin belge aramalarda bulunamamıştı.

    Bu gelişme üzerine savcılığın, Galatasaray Spor Kulübü'nden 1 milyon Dolar'la ilgili belge istediği belirtildi.. Talep üzerine Galatasaray Kulübü'nün, 1 milyon doların nereye harcandığına dair belgeleri soruşturma savcılığına ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne sunduğu öğrenildi.. Polis ve adli kaynaklardan sızan bilgilere göre paranın Galatasaray'ın Kamerunlu yıldızı Song'a transfer parası olarak verildiğini gösteren belge sabah emniyete teslim edilen dosyada da yer aldı.

    Aynı belgenin bir örneği de öğleden sonra Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne gelen Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Sedat Doğan ve avukatı tarafından soruşturma savcısı Mehmet Berk'e sunuldu. Song için verilen paraya ilişkin belgelerdeki Fransızca yazılarında tercüme edilerek, savcılığa ve emniyete teslim edildiği öğrenildi. Söz konusu paranın Denizli - Fenerbahçe maçında teşvik primi olarak verildiği iddia ediliyordu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow