hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Beşiktaş Galati'ye takıldı: 1-1

    Beşiktaş Galatiye takıldı: 1-1
    expand

    Yeni sezon hazırlıklarının 3. etabını Hollanda'da sürdüren Beşiktaş, Romanya'nın Otelul Galati takımıyla yaptığı hazırlık maçında 1-1 berabere kaldı.

    Beşiktaş'ın antrenmanlarını geçekleştirdiği Sportpark Irene stadında oynanan karşılaşmaya seyirci alınmadı.

    Beşiktaş ilk yarıda daha atak olan takımdı.

    13. dakikada Almeida'nın kafa şutu direğe çarparak auta çıktı.

    24. dakikada ceza sahasının hemen dışından topa sert vuran Guti'nin şutu az farkla dışarı çıktı.

    27. dakikada Guti'nin pasında topla buluşan Almeida güzel bir vuruşla takımını 1-0 öne geçiren golü kaydetti.

    37. dakikada ceza sahasına giren Simao'nun düşürülmesine yan hakem penaltı vermesine karşın orta hakem devam dedi.

    38.dakikada Romen ekibinin atağında ceza sahasının dışında İorga'nın şutuna Rüştü engel olmayınca beraberlik golü geldi.

    İlk yarı 1-1 beraberlikle sona erdi.

    İkinci yarıya Veli, Mehmet Akyüz ve Fernandes değişikleriyle başlayan siyah beyazlı takımda Mehmet Akyüz 55. dakikada kaleciyle karşı karşıya kalmasına rağmen pozisyonu gole çeviremedi.

    61. dakikada Fernandes'in hatasında Punosevac'ın şutunu kaleci Rüştü engelledi.

    Karşılaşmada başka gol olmayınca maç 1-1 berabere sona erdi.

    Maçtan notlar

    Siyah Beyazlı takımın oyuncuları maç öncesinde Somali'de yaşanan açlığa dikkat çekmek amacıyla "Somaliyi unutmayalım" yazılı pankart açtı.

    Beşiktaş'ın Galati karşısındaki maçı UEFA'daki rakibi Alania Vladikavkaz takımının yardımcı antrenörü Nikolay Latish de izledi. Latish'in bol bol not tuttuğu gözlenirken salı günü oynanacak Uerdingen maçını da izleyeceği öğrenildi.

    Beşiktaşta Ekrem, Bebe, Sivok, Holosko milli takımlarına gittikleri için kadroda yer almazken ilk yarıda gol atan Almeida ikinci yarıya çıkmayarak milli takım kampına gitmek üzere havalimanına doğru yola çıktı. Bu maçta İbrahim Toraman da kadroya alınmayarak dinlendirildi.

    Maçtan sonra izinsiz şekilde tesislere giren bazı taraftarlar futbolcularla fotoğraf çekilmelerine izin verilmeyince beşiktal kafilesindeki görevlilerle tartıştı.

    Carvalhal futboldan memnun

    Beşiktaş Teknik Direktörü Carlos Carvalhal maçtan sonra yaptığı açıklamada bugün Galati karşısında oynanan futboldan memnun olduğunu söyledi.
    Galati karşısında farklı oyuncuları izleme imkanına sahip olduğunu ifade eden İspanyol teknik adam günün en önemli olgusunun takım oyunu oynamaları olduğunu belirtti.

    90 dakika mücadele eden bir Beşiktaş istediklerini vurgulayan siyah beyazlı teknik adam bugünkü maçta savunma hattını çok beğendiğini ve maçta gördüğü tek hatanın ise duran toptan golo yemek olduğunu kaydetti.

    Carvalhal bundan sonra bu hataları telafi etmek için daha çok çalışacaklarını sözlerine ekledi.

    Beşiktaş Hollanda kampının son maçında Salı günü Almanya'nın Krefeld kentinde Uerdingen takımıyla karşılaşacak. Maç TSİ 20.00'da başlayacak.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow