hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türkiye, Estonya'yı ağırlıyor

    Türkiye, Estonyayı ağırlıyor
    expand

    Türkiye A Milli Futbol Takımı, özel maçta Estonya ile TT Arena Stadyumu'nda karşı karşıya gelecek.

    Milli Takım bu akşam özel maçta Estonya ile karşılaşacak. Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena Stadı'nda saat 21.30'da başlayacak olan karşılaşmayı İngiltere Futbol Federasyonu'ndan Lee Probert yönetecek. Probert'in yardımcılıklarını Mike Mullarkey ve Jacob Dorian Collin yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Hüseyin Göçek olacak.

    Estonya maçı Kanal D'den yayınlanacak

    A Milli Takımımızın Estonya ile oynayacağı hazırlık karşılaşması Kanal D televizyonu tarafından canlı olarak yayınlanacak. Karşılaşma, Ocak 2011'de hizmete açılan Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'nın da ev sahipliği yapacağı ilk milli maç olacak.

    2014 Dünya Kupası elemelerinde aynı grupta yer aldığımız Estonya ile A milli takım seviyesinde oynayacağımız 6. müsabaka olacak. İlk kez 19 Haziran 1924'te karşılaşan 2 ülke, son olarak 5 Eylül 2009'da 2010 Dünya Kupası grup elemesinde Kayseri'de karşılaşmış ve maçı millilerimiz 4-2 kazanmıştı. Şimdiye kadar oynanan 5 maçın 2'sini Türkiye kazanırken, 3 maç da berabere bitti.

    A Milli Takımı'nın 482. karşılaşması

    A Milli Takımı, İstanbul'da Estonya ile yapacağı özel maçla birlikte 482. karşılaşmasına çıkacak. Türk Milli Takımı, 88 yıllık tarihinde, 253'ü resmi, 228'i özel olmak üzere geride kalan toplam 481 maçta, 172 galibiyet, 114 beraberlik alırken, 195 kez de rakiplerine yenildi. Ay-yıldızlı ekip, bu maçlarda toplam 622 gol atarken, kalesinde ise 723 gol gördü. Türkiye, son randevusunda, 3 Haziran 2011 tarihinde Brüksel'de oynadığı EURO 2012 elemeleri maçında Belçika ile 1-1 berabere kalmıştı.

    Hiddink'in 10. maçı

    Estonya ile yapacağı özel maçla birlikte A Milli Futbol Takımı, teknik direktör Guus Hiddink yönetiminde 10. sınavını verecek. Hollandalı teknik adam, ay-yıldızlı ekibin başında şimdiye dek 9 maça çıkarken, Türk Milli Takımı bunlardan 4'ünü kazandı, 3'ünü yitirdi, 2'sinde de berabere kaldı. 6'sı resmi, 3'ü özel bu 9 maçta Türkiye 11 gol atarken, kalesinde ise 8 gol gördü.

    Özel maçta Estonya ile karşılaşacak A Milli Futbol Takımı, son 27 özel maçından 13'ünü kazanırken, 7'sini yitirdi, 7'sinde ise berabere kaldı. 20'si yurt dışı, 7'si Türkiye sınırları içindeki son 27 özel maçta, 20'si Fatih Terim, 4'ü Oğuz Çetin, 3'ü de Guus Hiddink yönetiminde rakiplerine toplam 34 gol atan Türk Milli Takımı, kalesinde ise 21 gol gördü.

    "İyi mücadele sergilemek istiyoruz"

    Estonya Milli Takımı Teknik Direktörü Tarmo Rüütli, (A) Milli Futbol Takımı ile yapacakları özel karşılaşmada iyi bir mücadele sergilemek istediklerini söyledi.

    Rüütli, karşılaşmanın oynanacağı Türk Telekom Arena'da düzenlediği basın toplantısında, 2010 Dünya Kupası elemelerinde de Türkiye ile karşılaştıklarını hatırlatarak, "Burada olmak bizim için büyük bir onur. Kısa süre önce yine buradaydık. Normal bir karşılaşma gibi tüm eforumuzu sergileyeceğiz. Tribünlerin dolmasını istiyoruz. İyi bir mücadele ortaya koymak istiyoruz" dedi.

    Avusturya maçı biletleri

    A Milli Takımımızın, EUR0 2012 elemelerinde 6 Eylül'de deplasmanda oynayacağı Avusturya maçının biletleri TFF.ORG üzerinden satışa çıktı.

    Avusturya pasaportuna sahip olan Türk vatandaşları, Avusturya -Türkiye maçının biletlerini sadece (http://www.oefb.at/tickets-pid608#el18612 ) adresinden satın alabilecek.

    Avusturya Futbol Federasyonu tarafından Türk taraftarlara ayrılan biletin fiyatı 22 Euro olarak belirlendi. Her taraftar en fazla 4 bilet satın alabilecek.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow