hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bangura, resmen Bursasporlu...

    Bangura, resmen Bursasporlu...
    expand

    Bursaspor Sierra Leoneli futbolcu Bangura ile 5 yıllık sözleşme imzaladı.

    Bursaspor, İsveç'in AIK Stockholm takımından transfer ettiği Sierra Leoneli oyuncu İbrahim Teteh Bangura ile 5 yıllık sözleşme imzaladı. Özlüce Tesisleri'nde düzenlenen imza töreninde Bursaspor İkinci Başkanı Haluk Özkıyıcı, yöneticiler Necmettin Kocaman, Ferruh Nayman, Selçuk Eren ve Mehmet Kara ile bir grup Bursaspor taraftarı hazır bulundu.

    Özkıyıcı, Bangura'nın Bursaspor'un en yüksek maliyetli transferi olduğunu belirterek, ''Bu transfer için çok uğraştık. Bangura AIK Stockholm'de gol sayısı yüksek bir oyuncuydu. Bursaspor'da da gollerine devam edeceğine inanıyorum'' dedi.

    Bangura'nın da eklenmesiyle Bursaspor'daki ''İbrahim'' ismini taşıyan kişi sayısının, başkan İbrahim Yazıcı ile 4'e yükseldiğini esprili bir şekilde dile getiren Yazıcı, ''Takımın 4'üncü İbrahim'i olan Bangura, çok istekli. Takıma ciddi katkılar vereceğimize inanıyorum. Bursaspor ligde ve Avrupa'da yoluna devam etmek istiyor. Bu çerçevede Bangura'nın, kalitesiyle bize çok şey katacağını düşünüyorum. Bu transfer iki taraf için de hayırlı olsun'' diye konuştu.

    Bangura transferinin gerçekleşmesinde önemli katkıları olan yönetici Necmettin Kocaman da çok değerli bir oyuncuyu kadrolarına katmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

    İbrahim Teteh Bangura da Bursaspor'da olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, sezonun başlamasını iple çektiğini bildirdi.

    Bir gazetecinin, ''Bursaspor'da gelmendeki en önemli etken nedir ve Bursaspor'daki hedeflerin neler?'' yönündeki sorusunu Bangura, ''Bursaspor beni gerçekten istediğini gösterdi. Sürekli gelip maçlarımı izlediler. Birçok Avrupa takımı vardı beni transfer etmek isteyen. Özellikle İngiltere'den birkaç takım beni istedi. Ama ben Bursaspr'u tercih ettim. Bursaspor iyi bir takım. Hep üst sıralara oynayan bir takıma geldim. Yeşil-beyazlı forma altında şampiyonluk yaşamak, Avrupa liginde başarı göstermek istiyorum'' diye yanıtladı.

    Bangura, Bursa'yı nasıl bulduğuna ilişkin soruya ise, ''Ülkem Sierra Leone'ye benziyor'' yanıtını verirken, AIK Stockholm takımında 18 maçta 15 gol attığının anımsatılması üzerine, ''Futbol ilginç bir olay. İki hafta önce AIK'daydım, şimdi ise Bursaspor'da. Futbol ortak dil ve her yerde aynı kurallarla oynanıyor. Bursaspor'da olmaktan mutluyum ve takımıma güzel futbol ve atacağım gollerle katkı sağlamaya çalışacağım'' diye konuştu.

    Bursasporlu taraftarlara da değinen Bangura, ''Onların ününü duydum. Kalbimle oynayıp onları da fethetmek istiyorum'' ifadesini kullandı. Bangura, daha sonra kendisini 5 yıllığına yeşil-beyazlı renklere bağlayan sözleşmeyi salondaki taraftarların alkışları ve tezahüratları arasında imzaladı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow