hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Emre tepkilere güzel futbolla cevap verdi

    Emre tepkilere güzel futbolla cevap verdi
    expand

    A Milli Takım kaptanı Emre Belözoğlu Estonya maçı öncesi ve sırasında seyirciler tarafından ıslıklandı. Tepkilere sessiz kalan Emre kazandırdığı penaltıyı gole çevirdikten sonra formasındaki Ayyıldız'ı öptü.

    Maç öncesi milli takımın yaptığı şut antrenmanı sırasında kale arkası tribününde yer alan Galatasaraylı taraftarlar, Fenerbahçeli futbolcu Emre Belözoğlu'na tepki gösterdi.

    Taraftarlar, özellikle Emre'yi attığı her şut sırasında yuhaladı. Emre gibi bir diğer Fenerbahçeli futbolcu Selçuk Şahin de tepkilerden nasibini aldı.

    İlk 11'lerin anonsu sırasında da taraftarlar, Emre Belözoğlu ve Selçuk Şahin'e tepkilerini sürdürdü.

    Taraftarlar, maç sırasında da Emre'yi topu her ayağına aldığı sırada yuhaladı ve ıslıkladı.

    Sahaya A Milli Takım’ın kaptanı olarak çıkan Emre Belözoğlu, Galatasaraylı taraftarların tepkisiyle karşı karşıya kaldı. Emre topu ayağına her alışında ıslıklar yükseldi, ilk 15 dakika boyunca bu çirkinlik Ay-Yıldızlı ekibin de keyfini kaçırdı.

    Milli Takım’ın ilk golünde hakem penaltı noktasına yürürken, beyaz noktaya Emre’nin gitmesi de Arena’da ıslıklarla karşılandı. Hatta penaltı atışı sırasında
    Emre’nin ağları bulamaması için kale arkasında kaşkol sallayan taraftarlar da can sıktı.

    Sahaya kaptan olarak çıkan Emre, kendisinin yarattığı penaltı pozisyonu sonrası attığı gole rağmen taraftarların tepkisini engelleyemedi. Emre, attığı gol sonrası formasındaki ay-yıldızlı armayı öperken, takım arkadaşları da kendisini teselli etmeye çalıştı.

    Emre gol attı

    Estonya karşısında sahaya kaptan olarak çıkan Fenerbahçeli futbolcu Emre Belözoğlu maç boyunca tepkilere maruz kaldı.

    Maç öncesinden başlayan taraftar tepkisi, karşılaşma oynanırken de sürdü. Emre üzerindeki baskıya rağmen görevini başarıyla yerine getirdi.

    Takımına hem penaltı kazandıran, hem de penaltıyı gole çeviren tecrübeli oyuncu, iyi oyunuyla göz doldurdu.

    Milli takımı iyi yöneten Emre, yine de maç boyunca taraftar tepkilerinden kurtulamadı. Milli oyuncuyu, özellikle attığı gol sonrası takım arkadaşları alkışlarla teselli etti.

    Milli forma altında 77. maçına çıkan ve 8. gole ulaşan Emre, ikinci yarıda yerini Mehmet Ekici'ye bıraktı.

    "Emre önemli bir futbolcu"

    Mehmet Ali Aydınlar, Estonya maçında bazı taraftarların Emre Belözoğlu'na olan tepkileri doğru bulmadığını belirterek, "Tepkileri doğru bulmuyorum. Gerçi çok cılız bir tepkiydi. İnşallah bundan sonra bunu da aşarız. Emre çok önemli bir futbolcu. Gerçekten bugün de çok başarılıydı, çok iyi bir futbol sergiledi. Bizim artık bunları aşmamız lazım. Kulüp takımlarıyla milli takımları ayırt etmemiz lazım. Emre de diğer bütün futbolcular gibi, milli formayı yakışır bir şekilde temsil ediyor. Dolayısıyla Emre'yi ıslıklamak değil, alkışlamak lazım. Zaten alkışlayanlar çoğunluktaydı" dedi.

    "Emre, reaksiyon göstermedi'

    Maç boyunca taraftar tepkisine maruz kalan Emre ile ilgili bir soruya yanıt veren Milli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink, tecrübeli oyuncunun kendini iyi kontrol ettiğini ve hiçbir şekilde reaksiyon göstermediğini dile getirdi.

    Emre'yi ikinci yarıda oyundan almasının taraftar tepkisinden kaynaklanmadığını anlatan Hollandalı çalıştırıcı, şunları söyledi:

    "Oyuncularımız kendi sorumluluklarının bilincindeler. Emre takımın kaptanı olarak penaltıda sorumluluğu üzerine aldı. Zor durumda olmasına rağmen penaltıyı
    kullandı. Bence ıslıklanmasına karşı kendisini kontrol edebildi ve hiçbir şekilde reaksiyon göstermedi. Ayrıca takımının 10 günlük dinlenmesi nedeniyle Emre tam hazır değildi. İkinci yarıda genç oyunculara şans vermek için Emre'yi aldık. Ama tabii onu oyundan çıkarmamızın yapılan provakasyonla alakası yok. Sadece fiziksel nedenlerden dolayı aldık."

    Kocaman destek

    Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, A Milli Futbol Takımı'nın Estonya ile yaptığı hazırlık maçında bir grup taraftarın tepki gösterdiği Emre Belözoğlu'na kulübün sosyal paylaşım sitesi twitter hesabından yazdığı mesajla destek verdi.

    Aykut Kocaman, mesajında "Milli maçta Emre Belözoğlu'na yapılanları doğru bulmuyorum, tasvip etmiyorum. Herkesi sağduyulu davranmaya davet ediyorum"
    dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow