hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Cüneyt Çakır çaldı Meksika oynadı

    Cüneyt Çakır çaldı Meksika oynadı
    expand

    FIFA kokartlı Türk hakem Cüneyt Çakır'ın yönettiği maçta ev sahibi Kolombiya'yı 3-1 yenen Meksika U20 Dünya Kupası'nda yarı finale yükseldi. Portekiz ise Arjantin'i normal süresi 0-0 biten maçta penaltılarda 5-4 mağlup etti.

    Kolombiya`da devam eden FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası`nda Meksika ile Kolombiya arasında oynanan çeyrek final maçını Cüneyt Çakır yönetti.

    Başkent Bogota`daki El Campin Stadyumu`nda oynanan karşılaşmada Çakır`ın yardımcılıklarını Bahattin Duran ve Tarık Ongun yaptı.

    Ev sahibi Kolombiya kendi seyircisi önünde Meksika'ya mağlup oldu ve yarı finale yükselmeyi başaramadı. Meksika ilk golünü Erick Torres'in penaltısıyla bulurken, Kolombiya'da Zapata skoru eşitleyen isim oldu. 69 ve 88'de iki gol bulan Edson Rivera ise Meksika'yı 3–1 zafere taşıdı.

    Çakır mücadele boyunca verdiği doğru kararlarla mücadeleden tam not aldı.

    20 Yaş Altı Dünya Kupası'nda bugün diğer çeyrek finaller oynanacak. İlk maçta Fransa ve Nijerya karşı karşıya gelecek. Günün son maçı ise Brezilya ve İspanya arasında oynanacak. Bu maçın galibi yarı finalde Meksika ile eşleşecek.

    Portekiz de yarı finalde

    Portekiz, normal süresi ve uzatmaları 0-0 golsüz biten maçta Arjantin'i penaltılar sonucu elemeyi başardı.

    Maçın en ilginç kısmı ise Portekiz ilk 2 penaltıyı kaçırdıktan sonra 3-1 geriden gelerek skoru 5-4 yapmasıydı.

    Portekiz, bu turnuvayı daha önce altı kez kazanan Arjantin karşısında kalesinde devleşen Mika ile güldü ve penaltılarda elde ettiği 5-4'lük sonuçla yarı finale yükselmeyi başardı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow