hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ManU bir adım önde başladı

    ManU bir adım önde başladı
    expand

    İngiltere Premier League'in son şampiyonu Manchester United, 2011-12 sezonunun ilk haftasına galibiyetle başlarken, Chelsea, Liverpool ve Arsenal puan kaybetti.

    Deplasmanda West Bromwich Albion ile karşılaşan Manchester ekibi, 13. dakikada Rooney ile 1-0 öne geçerken, evsahibi takım 37. dakikada Long ile eşitliği sağladı.

    25 bin 360 taraftarın izlediği maçın 81. dakikasında Reid'in kendi kalesine attığı golle yeniden öne geçen ve üstünlüğünü korumasına bilen "Kırmızı Şeytanlar", ilk haftayı kayıpsız geçtiler.

    Şampiyonluk adayları Chelsea, Liverpool ve Arsenal ise ligin ilk haftasında birer puana razı oldular.

    Sezona yeni teknik direktörü Andre Villas Boas ile başlayan Chelsea, deplasmanda Stoke City ile puan mücadelesi verdi. Geçen sezon ara transfer döneminde Londra ekibine gelen ve ligde sadece tek gol atabilen Torres'in skor üretemediği maçta Chelsea sahadan golsüz beraberlikle ayrıldı.

    Barcelona'ya transfer olan Cesc Fabregas ile Samir Nasri'nin 18 kişilik kadroda yer almadığı maçta Arsenal, deplasmanda Newcastle United ile golsüz eşitliği bozamadı ve sezona 1 puanla başladı.

    Londra ekibinin yeni transferi Gervinho, ilk 11'de başladığı mücadelenin 76. dakikasında kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

    Liverpool, sahasında Sunderland'i ağırladı. 7. dakikada kullandığı penaltıyı gole çeviremeyen Uruguaylı futbolcu Suarez, 12. dakikada attığı golle takımını 1-0 öne geçirdi. Larsson'un 57. dakikada attığı gole engel olamayan "Kırmızılar" sahadan 1-1'lik beraberlikle ayrıldı.

    İlk haftanın son maçında bugün Manchester City, sahasında ligin yeni takımlarından Swansea City ile karşılaşacak.

    Bu arada başkent Londra'da çıkan olaylar nedeniyle Tottenham-Everton maçı lig yönetimi tarafından ertelendi.

    Ligin ilk haftasında diğer maçlarda alınan sonuçlar şöyle:

    Blackburn Rovers 1 Wolverhampton Wanderers 2
     Fulham 0 Aston Villa 0
    Queens Park Rangers 0 Bolton Wanderers 4
    Wigan Athletic 1 Norwich City 1

    Gelecek hafta

    20 Ağustos Cumartesi: Sunderland-Newcastle, Arsenal-Liverpool, Aston Villa-Blackburn, Everton-QPR, Swansea-Wigan, Chelsea-West Bromwich 

    21 Ağustos Pazar: Norwich-Stoke, Wolverhampton-Fulham, Bolton-Manchester City

    22 Ağustos Pazartesi: Manchester United-Tottenham.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow