hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Arda Turan formayı giydi

    Arda Turan formayı giydi
    expand

    Atletico Madrid'in yeni transferi Arda Turan, Vicente Calderon Stadı'nın VIP salonunda basına tanıtıldı.

    Türk ve İspanyol basınının yoğun ilgi gösterdiği tanıtımda, Atletico Madrid Spor Direktörü Jose Luis Perez Caminero ve eski futbolcu genç takım antrenörü Milinko Pantico da hazır bulundu.

    Arda, Atletico Madrid'deki ilk sezonunda takımın parçası olabilmesi halinde kendini başarılı sayacağını söyledi. Türk futbolcu, "Gol atmak veya asist vermek elbette çok önemli ama ben her maçta forma giyip, takım için mücadele etmeyi, önce takımın parçası olmayı her şeyden önce görüyorum" ifadesini kullandı.

    Arda, Atletico Madrid'in, lig şampiyonluğunda Real Madrid ve Barcelona'ya karşı durmasının imkansız olmadığını dile getirerek, "Buna inanmalıyız" dedi. "Atletico Madrid'de çok mutluyum. Sıcak karşılandım, buna ihtiyacım vardı ve bu benim için çok önemli, çok teşekkürler" diyen Arda, Reyes ve Forlan ile birlikte oynamanın zevkli olacağını vurguladı.

    Arda, bugüne kadar yaptığı açıklamalarda yer alan Real Madrid karşıtlığı gibi anlaşılan sözleriyle ilgili olarak da, "Real Madrid'e saygım sonsuz ama artık Atletico Madridliyim ve her Atleticolu gibi Real'a karşı gol atmak ve kazanmak istiyorum. Bu normal" diye konuştu.

    Milli futbolcu, sakatlığının önemli olmadığını, koşulara başladığını ve 5-6 gün sonra takımla çalışacağını söyledi. Arda, sol kanatta iyi olduğuna inandığını ancak sahada oynadığı pozisyonu pek kafasına takmadığını ifade etti.

    "UJFALUSİ GÜZEL ŞEYLER ANLATTI"

    "Atletico Madrid'den Galatasaray'a giden Ujfalusi ile konuştun mu?" yönündeki soruya Arda, "Bana çok güzel şeyler söyledi. Atşeli bir taraftar olduğunu ve çok güzel bir ortam olduğunu anlattı. İyi bir deneyim olacağını, iyi bir aile bulacağımı söyledi. Onun iyi dileklerinin fazlasını gördüm" yanıtını verdi.

    Jose Luis Perez Caminero da Arda'yı transfer etmelerinin sebebini, "Futbolcunun dinamikliği, La Liga'da başarılı olma arzusu ve son paslardaki başarısı" olarak açıkladı.

    Milinko Pantico da, Arda'ya "İyi futbolcu ol yeter. Gerisi kendiliğinden olur" tavsiyesinde bulundu.

    Öte yandan, tanıtımın ardından Atletico Madrid formasıyla sahaya çıkan Arda, fotoğraf çektirip, taraftarlarıyla buluştu. Arda'ya hem İspanyollar hem de Madrid'de yaşayan Türkler yoğun ilgi gösterdi. Sıcak ve tatil nedeniyle tanıtımda az sayıda taraftar bulundu. Taraftarlar, Arda'ya takım atkısı hediye ederken, milli futbolcu da üzerindeki formayı çıkararak taraftarlara verdi.

    "HİÇBİR ŞEYDEN KORKMUYORUM"

    Atletico Madrid'e transfer olan milli futbolcu Arda Turan, AA'ya verdiği özel röportajda, "Madrid'de, futbola konsantre olmuş, hayatını yaşayan, daha rahat, ülkesini çok iyi temsil eden bir Arda olacağını düşünüyorum" dedi.

    Arda Turan, Atletico'daki ilk günlerini ve basına tanıtımını değerlendirirken, "Her şey çok güzel. Takım arkadaşlarımla sabah antrenman yaptım. Çok keyifliyim. Buradaki insanlar beni çok sıcak karşıladılar, çok güleryüzlüler. O yüzden her şey yolunda hiçbir problem yok" ifadelerini kullandı. Atletico formasını giymenin "çok heyecanlı, çok keyifli" olduğunu kaydeden Arda, milli takıma da atıfta bulunarak, "Bizim hayatımızda her zaman bir kırmızı olduğu için keyifli oldu" diye ekledi.

    Arda, Atletico Madrid'deki hedeflerini açıklarken, "Bana olan sevgiye, saygıya layık olmak istiyorum ve sahanın içinde sonuna kadar en iyi şekilde çalışacağım. Atletico Madrid'in bir parçası olacağım, takım arkadaşlarım için elimden gelenin her zaman en iyisini yapmaya çalışacağım" ifadelerini kullandı.

    "Hiçbir şeyden korkmuyorum, her şey için hazırım" diyen Arda, "Atletico Madrid'de ve İspanya'daki hayatında zorlanacağı hiçbir konu olmayacağını, İspanyolcayı da öğreneceğini ve ufak engellerin hayatın keyifli zorlukları" olduğunu vurguladı.

    24 yaşındaki futbolcu, Atletico Madrid taraftarı için de, "Bu sıcakta buraya gelmişler, çok teşekkür ediyorum. Gerçekten ateşli olmaları Türk seyircileri andırıyor. O yüzden Vicente Calderon'a çıkmak beni çok heyecanlandırıyor" diye konuştu.

    "10 NUMARAYI TABİ Kİ REYES GİYECEK"

    Forma numarasının henüz belli olmadığını ve buna takım kaptanı ile birlikte karar vereceklerini söyleyen Arda, Atletico'da Agüero'dan sonra 10 numarayı Reyes'in almasıyla ilgili de, "Reyes buradaki en önemli, en büyük futbolcu. Ben hangi numara müsaitse onu giyerim. Tabi ki 10 numarayı Reyes giyecek" dedi.

    Arda ayrıca yeni teknik direktörü Gregorio Manzano ile de konuştuğunu ve kendisinden iyi dilekler aldığını ifade etti.

    "NURİ VE HAMİT ABİ BENİ EVLERİNDE AĞIRLADILAR"

    Öte yandan Real Madrid'deki diğer Türkler Nuri Şahin ve Hamit Altıntop ile hemen görüştüğünü anlatan Arda, "Nuri ve Hamit abi ile konuştum, evlerine gittim, beni ağırladılar. Sağ olsunlar burada bana çok yardımcı oluyorlar. Biz, milli takımdan çok iyi arkadaşız. Umarım onlar da çok başarılı olurlar. Rakip takımlarda olduğumuz için aramızda keyifli şakalaşmalar tabi ki olur" dedi.

    Madrid'de henüz yeni evini bulamayan Arda, bu akşam da ev bakmaya devam edeceğini kaydetti. Arda son olarak Türkiye'deki futbolseverlere, "Onları çok seviyorum dualarını benden eksik etmesinler. Her zaman dualarını ve desteklerini bekliyorum" mesajı gönderdi.

    Hafif sakatlığından dolayı düz koşu yapan Arda'nın bir hafta içinde takımla birlikte antrenmanlara çıkması bekleniyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow