hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sağlam'a göre kaybedilen sadece maç değil

    Sağlama göre kaybedilen sadece maç değil
    expand

    Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, UEFA Avrupa Ligi play-off turunda 2-1 yenildikleri Anderlecht maçına ilişkin olarak, 'Bizim başarılı olduğumuz 2,5 sezona baktığımızda ortaya koyduğumuz, ön plana çıkardığımız değerler vardı. Bunları genel anlamda kaybetmeye başladık" dedi.

    Sağlam, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, UEFA Ligi'ne katılmak için iyi mücadele etmek gerektiğini, bugün iyi mücadeleyi  sahaya
    yansıtamadıklarını söyledi.

    Anderlecht gibi bir takıma karşı avantaj elde etmek için belli gerekleri yerine getirmek zorunda olduklarını anlatan Sağlam, şunları söyledi:

    "90 dakikaya baktığımızda bize UEFA Avrupa Ligi'nde avantaj sağlayacak skor için gerekli mücadeleyi gösteremedik. İkinci yarı penaltıdan,  maç 1-1
    olduktan sonra oyundan tamamen koptuk. Maçı çevirecek zaman vardı  ama saha içinde oyuncularımız tribünde de taraftarlarımız tamamen oyun disiplininden
    uzaklaştı.

    Öne geçtikten sonra rakibin ileri çıktığı anlarda defansı eksik yakaladığımız durumlarda final paslarını değerlendirsek devreye farklı bir skorla girebilirdik. Rakip kaliteli oyunculardan kurulu ve bizim dağınık durummuzdan yararlanıp oyuna tamamen hakim oldu. Bizim başarılı olduğumuz 2,5 sezona baktığımızda ortaya koyduğumuz, ön plana çıkardığımız değerler vardı. Bunları genel anlamda kaybetmeye başladık. Bu durum gelecek açısından  olumsuz bir durum Bursaspor için ama bunu geri çevirmeye çalışacağız ve çevireceğiz de.  Bundan kimsenin şüphesi olmasın."

    Başkan Yazıcı

    Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı, Anderlecht ile yaptıkları UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçına ilişkin olarak, "Şanssız bir penaltı ile rakibimiz beraberliği yakaladı. Ne kadar zorlarsanız zorlayın, bazı şeyler olmuyor" dedi.

    Anderlecht Teknik Direktörü Jakobs

    Anderlecht Teknik Direktörü Ariel Jakobs ise, UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında 2-1 kazandıkları Bursaspor karşılaşmasına ilişkin olarak, "Böyle güçlü bir seyirci ve böyle büyük bir takım karşısında oynamak, reaksiyon göstermeyi gerektirir. Takımım bu reaksiyonu gösterdi" dedi.

    Jakobs, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, oyuncularının bu akşam, özellikle ikinci yarıda sergilediği futboldan fazlasıyla  memnun olduğunu
    söyledi.

    Maçta yenik duruma düşmelerine karşın oyundan kopmadıklarını dile  getiren Jakobs, şunları kaydetti:

    "Penaltıdan yediğimiz gole karşın maçı bırakmadık. Buna benzer olaylar maç sırasında başınıza gelirse zaman zaman konsantrasyon kaybedersiniz. Penaltı bize tam tersi güven kazandırdı. Maça tutunmayı sağladık ve sonunda galip gelmeyi  bildik."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow