hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    UEFA temsilcisi savcı vekilinden bilgi aldı

    UEFA temsilcisi savcı vekilinden bilgi aldı
    expand

    UEFA Disiplin Başmüfettişi Pierre Cornu, şike soruşturmasıyla ilgili olarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Fikret Seçen ile görüştü. TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, Cornu'nun rapor hazırlamak için gelmediğini açıkladı.

    UEFA’nın disiplin başmüfettişi Pierre Cornu, futbolda şike soruşturmasıyla ilgili bilgi almaçk üzere adliyeye geldi.

    Cornu saat 16.20’de Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne geldi. Pierre Cornu’ya Futbol Federasyonu Başkanvekili Lütfi Arıboğan eşlik etti.

    Hakim ve savcıların kullandığı protokol kapısından adliyeye gelen Cornu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Fikret Seçen ile görüştü.

    Cornu daha sonra TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar'la birlikte adliyeden ayrıldı.

    Aydınlar'dan açıklama

    Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, ''UEFA, rapor hazırlamayacak. Rapor hazırlamak için gelmediler, sadece görüştüler'' dedi.

    TFF Başkanı Aydınlar, futbolda şike iddialarına yönelik soruşturmanın yürütüldüğü Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine UEFA Disiplin Başmüfettişi Pierre Cornu'dan bir süre önce geldi. Cornu ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Fikret Seçen ve soruşturma savcısı Mehmet Berk ile bir saati aşkın süre görüşen Aydınlar, adliyeden ayrılırken basın mensuplarına kısa bir açıklama yaptı.

    Aydınlar, ''UEFA'nın şike konusundaki baş danışmanı Pierre Cornu geldi. Başsavcı ve soruşturmayı yürüten savcı ile değerlendirme yapıldı. UEFA temsilcisi, savcılarımıza bu soruşturma nedeniyle teşekkür etti, işin cezai boyutuyla ilgili bundan sonra da bilgi sahibi olmak istediklerini söyledi. Genel olarak görüşmenin içeriği bu'' diye konuştu.

    Bir gazetecinin ''UEFA soruşturmaya el koydu diyebilir miyiz?'' sorusu üzerine Aydınlar, ''Hayır, öyle bir şey diyemeyiz. Halen TFF'nin yürüttüğü bir soruşturma var. UEFA sadece bilgi amaçlı geldi, bilgi aldı'' dedi.

    Mehmet Ali Aydınlar, ''UEFA'nın hazırlayacağı raporun nasıl bir yaptırımı olacak ya da yaptırımı olacak mı?'' sorusunu ''UEFA, rapor hazırlamayacak. Rapor hazırlamak için gelmediler, sadece görüştüler'' diye yanıtladı.


    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow