hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Tayfun da olsa ayakta kalırız"

    Tayfun da olsa ayakta kalırız
    expand

    Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay, şike soruşturması sürecinde yaşanan sıkıntılı günlere rağmen kulübün her biriminde eksiksiz çalıştığını belirterek, "Bizim bu fırtınadan yarasız çıkacağımıza inancımız tamdır. Bu fırtına tayfuna da dönse biz yine ayakta kalırız" dedi.

    Soruşturma sürecinde gelinen noktayla ilgili AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Günay, gerek profesyonel gerekse amatör şubelerde çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü, milli takımlarda sporcularının başarıyla mücadele ettiğini kaydetti.

    Geçirdiği sıkıntılı günlerin ardından Futbol Federasyonu'nun aldığı kararla bir nebze rahatlayan futbol takımının, yurt dışında yaptığı hazırlık maçlarında ortaya koyduğu başarılı performans camiayı sevindirirken, son olarak kürek şubesinin genç takımlar düzeyinde elde ettiği Türkiye şampiyonluğu hatırlatılan Günay, "Fenerbahçe Spor Kulübü ayakta, her şubesiyle çalışıyor. Yaz
    dönemi olmasına rağmen hafta sonu spor yarışlarına toplamda 510 kişiyle katılıyoruz. Sadece geride bıraktığımız hafta sonu Sapanca Gölü'nde yapılan Türkiye Şampiyonası'na 104 sporcumuz gitti. Bizim bu fırtınadan yarasız çıkacağımıza inancımız tamdır. Bu fırtına tayfuna da dönse biz yine ayakta kalırız" şeklinde konuştu.

    "Yıldırım'ın istifasını yönetim kabul etmez"

    Bu süreçte Fenerbahçe camiası içinden, Birleşik Fenerbahçeliler Vakfı Başkanı Aziz Yılmaz ve Aziz Yıldırım döneminde görev yapan eski kulüp yöneticisi Hakan Bilal Kutlualp gibi isimlerin yaptıkları açıklamaların hoş olmadığını ifade etti.

    Bir takım düşüncelerin ancak kongre sürecinde ifade edilmesi gerektiğinin altını çizen Günay, "Maalesef bu açıklamalar oluyor. Ama bunu kongre döneminde yapmak lazım. Bu süreç şubat ayında başlar. Çalışırlar, adaylar çıkar, mayıs ayında sandık açılır. Bu meşru bir çalışma olur ve şık bir çalışma olur. Bugün yapılan muhalefete kimse sıcak bakmaz" ifadelerini kullandı.

    Başkan Aziz Yıldırım'ın istifa etmesi durumunda nasıl bir tavır sergileneceği sorusu üzerine Günay, "İstifasını bu yönetim kabul etmez. Genel teamül böyledir. Mayıs ayındaki kongrede de başkanımız adayımızdır. Ancak başkan sağlık sebeplerini neden tutarsa kendi iradesiyle karar verirse ona uyarız. Yargılama sürecinde Fenerbahçe Spor Kulübü'nün başkanı Aziz Yıldırım'dır" şeklinde konuştu.

    Eylemler kanuna saygılı

    Divan kurulu başkanı Günay, sıkıntılı süreçte sarı-lacivertli camianın kulübüne sahip çıktığını ve destek vermek için çeşitli etkinlikler organize ettiğini, bu etkinliklere de devam ettiğini belirtti.
    Taraftarların destek vermek amacıyla düzenledikleri etkinlikleri, kanunlara saygılı bir şekilde yaptıklarını belirten Günay, "Kulüp sokağa çıkmaya taraftar değil. Ancak Türkiye genelinde ve yurt dışındaki taraftarlarımız ve derneklerimiz kendi çaplarında eylem yapıyor. Ama bunların hepsi de kanunlara saygılı olarak yapılıyor" ifadelerini kullandı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow