hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    TFF Başkanı'ndan Gül'e ziyaret

    TFF Başkanından Güle ziyaret
    expand

    Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar ile görüşen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Uluslararası kurallar asla ihmal edilmemeli" açıklamasında bulundu.

    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Ali Aydınlar ve beraberindeki heyeti kabulünde, "Türk futbolu zor bir dönemden geçiyor. TFF, krizi fırsata çevirebilir ve Türk futbolunun ihtiyacı olan yenilenmeyi gerçekleştirebilirse büyük bir hizmet yapmış olur" dedi.

    Cumhurbaşkanlığının resmi internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, TFF Başkanı Aydınlar'ın son dönemde yaşanan gelişmelerle ilgili olarak ayrıntılı bilgi verdiği kabulde, Cumhurbaşkanı Gül şunları kaydetti:

    "Türk futbolu zor bir dönemden geçiyor. Bu süreç Türk futbolunu tamamen vurabilir veya kendisine getirir. O yüzden, bu zor dönemde göreve gelen yeni yönetimin süreci en iyi şekilde yöneterek bu krizi bir fırsata dönüştürmesi gerekir. Prensipli ve ilkeli hareket edilmeli, uluslararası kurallar asla ihmal edilmemelidir."

    Cumhurbaşkanı Gül, hiç kuşkusuz, sürecin bir heyecan yitimine sebep olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

    "Bu heyecan yitimini bir futbol seyircisi olarak ben de yaşıyorum. Futbolun Türkiye'de anlamı çok büyük, o yüzden yaşadığımız hayal kırıklığı da büyük oldu. İşte bu yüzden TFF de, futbol dünyasının diğer aktörleri olan kulüpler de sorumluluklarının bilincinde davranmalılar. Türkiye'nin son yıllarda gerçekleştirdiği hukuk reformunun toplumun bütün katmanlarında uygulanmaya konması gerekiyor. Kuşkusuz futbol da bu alanlardan bir tanesidir."

    Türkiye Futbol Federasyonunun bu krizi fırsata çevirebileceğini ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, "TFF, Türk futbolunun ihtiyacı olan yenilenmeyi gerçekleştirebilirse büyük bir hizmet yapmış olur ve uzun yıllar boyunca bu hizmeti ile hatırlanır. TFF'ye görevinde kolaylıklar ve başarılar diliyorum" dedi.

    Cumhurbaşkanı Gül'e 38 numaralı "Abdullah Gül" yazılı yeni Milli Takım forması hediye eden Aydınlar, liglerin ertelenmesi kararı ve bu kararın etkilerini hafifletmek için başlatılan Play-Off uygulamasıyla ilgili bilgi verdi.

    Aydınlar, ayrıca Cumhurbaşkanı Gül'ü, 2 Eylül'de İstanbul'da oynanacak Türkiye-Kazakistan ve 6 Eylül'de Viyana'da oynanacak Avusturya-Türkiye müsabakalarına da davet etti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow