hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    La Liga'da radyo yayını krizi

    La Ligada radyo yayını krizi
    expand

    İspanyol futbolunda, futbolcuların paralarını alamamalarından dolayı yaşanan grevden sonra, şimdi de ilk defa kendilerinden telif hakkı istenen radyoların maçları canlı anlatmamasıyla yeni bir kriz yaşandı.

    İspanya'da 1. ve 2. lig kulüplerinin kayıtlı olduğu 'Profesyonel Futbol Ligi' (LFP) kurumunun, İspanya futbol tarihinde ilk kez maç canlı yayın haklarından dolayı radyolardan telif hakkı istemesine karşı çıkan ulusal radyo kanalları, La Liga'da sezonun ilk hafta maçlarını yayınlayamadı.

    Maçları canlı yayınlamak isteyen radyo spikerlerinin ve yorumcuların akreditasyonları yapılmazken, maçla ilgili yorumlar ve bilgiler cep telefonları tarafından stat dışından radyo dinleyicilerine aktarıldı.

    İspanya'daki ulusal radyo kanalları, LFP'yi protesto etmek için yerel saat ile 20.00'da (TSİ 21.00) bir dakikalık sessizlik eylemi yaptı.

    İspanya Radyocular Derneği Başkanı Alfonso Ruiz de Assin, resmi veya özel tüm radyoların birlik içinde olduğunu, telif hakkını ödememek için sonuna kadar mücadele edeceklerini belirterek, "80 yıldır olduğu gibi stat içinden, kabinlerden maçları anlatmak istiyoruz ve futbol ile radyo arasında her zaman iyi bir ilişki olmasını istiyoruz. Eğer bu mümkün olmazsa o zaman başka tedbirler alacağız demektir" ifadelerini kullandı.

    LFP, ulusal radyoların dinlenme ağına göre maçlar için sezonluk fiyat belirlerken, ülkenin en önemli özel radyolarından biri olan "Cadena Ser"en 2 milyon euro, diğer ulusal radyoların 500 bin avro, yerel radyoların ise 10 bin ila 25 bin avro arasında sezonluk telif hakkı istendiği iddia ediliyor.

    Bu arada radyoların protestolarına, La Liga'daki takımlardan birçok futbolcu ve teknik adam da destek verdi. Real Madrid Teknik Direktörü Jose Mourinho, "Radyosuz futbol, her zamanki futbol değildir" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow