hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Özil'den milli takım yorumu

    Özilden milli takım yorumu
    expand

    İspanya'nın Real Madrid takımında oynayan Türk kökenli Alman Milli Takımı oyuncusu Mesut Özil, Almanya'nın gelecek yıl Avrupa şampiyonu olma şansının bulunduğunu söyledi.

    Mesut, Alman Bild gazetesinin internet sayfasında yayınlanan röportajında, "Almanya Avrupa şampiyonluğunu elde edebilecek olgunluğuna erişti mi?" şeklindeki bir soruya karşılık, "Öyle düşünüyorum. İyi bir yoldayız. Sonuçlar bunu gösteriyor" dedi.

    Almanya'nın Brezilya'ya karşı oynadığı hazırlık maçında Mario Götze'nin ön plana çıktığının hatırlatılması ve kendisiyle anlaşıp anlaşamayacağının sorulması üzerine de Mesut, Götze'nin genç, ancak çok yetenekli bir oyuncu olduğunu ve onu kendi gençliğine benzettiğini söyledi.

    Götze'nin şimdiden Borussia Dortmund'un ümidi olduğunu ve yeni tecrübeler kazanarak kendisini daha da geliştireceğini ifade eden Mesut, kendisiyle Götze'nin Alman Milli Takımında birlikte iyi oynayıp oynayamayacağının sorulmasına karşılık da, Götze gibi kendisinde de top hakimiyetinin çok iyi olduğunu, bu nedenle çok iyi uyuşacaklarına inandığını kaydetti.

    "Almanya adına yeniden oynayacağıma seviniyorum"

    Almanya adına yeniden oynayacak olmasına sevinip sevinmediğinin sorulması üzerine Mesut, "Hem de çok seviniyorum. Özellikle de Schalke'de oynayacağımız için. Ben Gelsenkirchen'den geliyorum ve stadın (Schalke stadı) hemen yanında büyüdüm. Ailemin evi stada 300 metre uzaklıkta bile değil" şeklinde yanıt verdi.

    Lig başlangıcında Real Zaragoza'yı 6-0 yenmelerinden memnun kalıp kalmadığı sorusuna da Mesut, "Muhteşem bir galibiyetti. Hem de çok önemliydi.Sezona iyi başlamak güven veriyor" dedi.

    Süper Kupayı şanssızlıkla kaybettiklerini ifade eden Mesut, ancak oynadıkları oyunla Barcelona'yla aynı güçte olduklarını gösterdiklerini kaydetti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow