hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sabri: "En azından ikinci..."

    Sabri: En azından ikinci...
    expand

    2012 Avrupa Futbol Şampiyonası Grup Elemeleri'nde yarın Kazakistan ile karşı karşıya gelecek A Milli Takımın oyuncusu Sabri Sarıoğlu "En azından grubu ikinci olarak bitirmek istiyoruz" diye konuştu.

    2012 Avrupa Futbol Şampiyonası Grup Elemeleri'nde yarın Kazakistan ile karşı karşıya gelecek A Milli Takımı'nın oyuncuları Sabri Sarıoğlu ve Burak Yılmaz, hedeflerinin maçı kazanmak olduğunu söyledi.

    Lig Tv'nin sorularını yanıtlayan iki oyuncu Kazakistan'ı ciddiye aldıklarını ve buna göre hazırlıkları tamamladıklarını dile getirdi.

    Milli Takım'ın tecrübeli oyuncularından Sabri, hedeflerinin Kazakistan ve Avusturya maçlarından 6 puan almak olduğunu belirterek, "Başka seçenek düşünmüyoruz. İyi oyunla ve iyi skorla ayrılmak istiyoruz. Yarın ilk 3 puanımızı almak istiyoruz. Avusturya maçı zor olacak. Hedeflerimiz doğrultusunda çalıştık. Grupta ikincilik için avantajlı durumdayız. Bu avantajı kaybetmek istemiyoruz. Maçları kazanıp en azından grubu ikinci olarak bitirmek istiyoruz" dedi.

    Tecrübeli oyuncu, 2008 Avrupa Şampiyonası'nın ardından milli takımda değişimin yaşandığını vurgulayarak, "Teknik direktörümüz Hiddink'in gelişiyle genç oyuncular kadroya girmeye başladı. Hocamız genç oyunculara ağırlık verdi. Hepsi yetenekli oyuncular. Takıma faydalı olacaklardır. Milli takım oyuncuları
    performansa göre belirleniyor. Gelen oyuncular buraya layık olduklarını gösterdiler. Güzel bir ortam var. Aile ortamı oluşturduk. Samimi bir ortamdayız. İyi çalışıyoruz" diye konuştu.

    Sabri, Avusturya ile karşılaşacakları Ernst Happel Stadı'nın kendisine ne hatırlattığı yönündeki soruyu ise "Bu stat Hırvatistan maçını bana hatırlatıyor. 2008 Avrupa Şampiyonası'nda çok önemli bir maçtı. İnanılmaz heyecan yaşadık. Maç çok çekişmeli geçti. Turu geçip yarı finale yükselmiştik. Herkesin sevgisini kazanmıştık. 118. dakikada gol yemiştik. Ama 120. dakikada gol atmıştık" diye yanıtladı.

    Burak Yılmaz: "Önce Kazakistan"

    Milli takımın bir diğer oyuncusu Burak Yılmaz ise öncelikle Kazakistan maçını düşündüklerini dile getirdi.

    Kampın çok iyi geçtiğini anlatan Burak, şunları söyledi:

    "Dış dünyadan uzak maçlara konsantre olduk. İki maçtan 3'er puan almak istiyoruz. En iyi ikinci olmak istiyoruz. Sadece bu yönde hedeflerimizi oluşturduk. Arkadaşlık çok iyi. Diğer dış etkenlerden sıyrılıp bütün futbolcular maçlara konsantre olmuş durumda. Avusturya maçından önce Kazakistan maçı var. Kazakistan'ı ne küçümsüyoruz, ne de gözümüzde büyütüyoruz. Her takıma saygı duyuyoruz. Öncelikle Kazakistan'ı geçip daha sonra Avusturya maçını düşüneceğiz. Sabırlı olmalıyız. Taraftar desteğiyle iki maçtan istediğimiz sonucu alacağız."

    Grupta kalan 3 maçın kendi sahalarında olmasının avantaj olup olmayacağı yönündeki soruyu ise milli oyuncu, "Estonya maçında taraftarlarla yaşanan bir sıkıntı vardı. Ancak yarın bütün olup aynı şekilde başarılı olmalıyız. Türkiye'de yapacağımız maçların avantajını kullanmak istiyoruz. O tepki tek maçlıktı. Bitti artık. Evimizdeki 3 maçın avantajını kullanıp istenen skorları alacağız. Yeter ki bize destek verilsin. Birlik olalım. Artık içerde sıkıntı yaşayacağımızı düşünmüyorum" diye yanıtladı.

    Teknik direktör Hiddink'in kendisiyle ilgili olumlu sözlerinin hatırlatılması üzerine Burak Yılmaz, "Değişim içinde milli formaya kavuştum. Benden ne istendiğini çok iyi biliyorum. Hiddink bana çok iyi anlatıyor. Onunla birlikte gelişiyorum ve gelişmeye devam ediyorum. Milli takımda oynamak farklı bir şey. Hiddink bendeki değişimi başlatan hocalardan biridir. Ne istediğini, ne zaman yapmam gerektiğini çok iyi anlatıyor. Ben de elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum. Bu formayı zor yakaladım. Kolay bırakmak istemiyorum. İnşallah geçen sezon ki performansımın da üstüne koyarak devam ederim" diye konuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow