hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Serie A'da gol yağdı

    Serie Ada gol yağdı
    expand

    İtalya Birinci Futbol Ligi'nde (Serie A) 2011-2012 sezonu, fikstürdeki ikinci hafta maçlarıyla başlarken, ilk hafta maçları bol gollü geçti. Yeni stadında oynayan Juventus, Parma'yı 4-1 yenerken Inter deplasmanda Palermo'ya 4-3 mağlup oldu. Roma ise kendi sahasında Cagliari'ye 2-1 kaybetti.

    Serie A fikstürü gereği 27-28 Ağustos'ta oynanması gereken, ancak Serie A Birliği yöneticileriyle, Futbolcular Birliği'nin (AIC) oyuncuların toplu sözleşme şartlarında anlaşamaması nedeniyle başlayamayan 2011-2012 sezonu, dün yapılan ve bol gollü geçen 2. hafta maçlarıyla start aldı. Yeni sezonun 9 karşılamasında 35 gol kaydedilirken, Catania-Siena mücadelesinden ise gol sesi çıkmadı.

    Grev yüzünden ikinci hafta maçlarıyla başlayan Serie A'da haftanın en önemli maçı, Milano'da son şampiyon AC Milan ile geçen sezonun flaş takımı olmayı başaran Lazio arasındaydı. Konuk ekip Lazio, maçın başında 2 farklı üstünlüğü yakalamasına karşın, AC Milan maçı bırakmayınca, iki ekip yeni sezonun ilk maçında birer puana razı oldu.

    Ligde geçen sezonu çok kötü geçiren ve bu sezonki performansı merak konusu olan Juventus ise yeni stadındaki ilk resmi maçında Parma'yı ağırladı.

    Konuk ekibi gole boğan Juventus, taraftarına hem iyi bir maç izletti hem de gelecek için umut verdi.

    Geçen sezonun bir diğer flaş ekibi Napoli de yeni sezona Cesena deplasmanında aldığı 3 puanla "merhaba" dedi.

    Ligde ikinci haftanın sürprizi FC Inter ile AS Roma'nın sezona puansız giriş yapmaları oldu. FC Inter, Palermo deplasmanında, gollü geçen mücadelenin ardından pembe-siyahlı rakibine boyun eğdi ve yeni sezona puansız başladı.

    Kadrosunda ciddi boyutlarda yapılanmaya giden başkent ekiplerinden AS Roma ise sahasında, Cagliari'ye yenilerek, lige kötü bir başlangıç yaptı. FC Inter ile AS Roma ligdeki ilk puanlarını, gelecek hafta Milano'da oynanacak mücadelede birbirlerine karşı arayacak.

    Birinci hafta maçları grev yüzünden oynanamayan Serie A'nın 2. haftasında alınan sonuçlar ve oluşan puan durumu şöyle:

    AC Milan-Lazio........: 2-2
    Cesena-Napoli.........: 1-3
    Juventus-Parma........: 4-1
    AS Roma-Cagliari......: 1-2
    Catania-Siena.........: 0-0
    Chievo-Novara.........: 2-2
    Fiorentina-Bologna....: 2-0
    Genoa-Atalanta........: 2-2
    Lecce-Udinese.........: 0-2
    Palermo-FC Inter......: 4-3

    -PUAN DURUMU-

    TAKIMLAR PUAN
    ----------------------------------------------
    1. Juventus 3
    2. Napoli  3
    3. Fiorentina  3
    4. Udinese 3
    5. Palermo  3

    -LİGDE GELECEK HAFTA-

    Serie A'da 3. haftanın maç programı ise şu şekilde:

    17 Eylül Cumartesi: Cagliari-Novara (TSİ 19.00) ve FC Inter-AS Roma (TSİ 21.45).

    18 Eylül Pazar: Atalanta-Palermo (TSİ 13.30), Bologna-Lecce (TSİ 16.00), Catania-Cesena (TSİ 16.00), Lazio-Genoa (TSİ 16.00), Parma-Chievo (TSİ 16.00), Siena-Juventus (TSİ 16.00), Udinese-Fiorentina (TSİ 16.00) ve Napoli-AC Milan (TSİ 21.45).
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow