hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çiçek'e göre 'şike yasası' tepki yasası

    Çiçeke göre şike yasası tepki yasası
    expand

    TBMM Başkanı Cemil Çiçek, şike cezalarını düşüren yasayı değerlendirirken, "O da tepki yasasıydı, bu da tepki yasası...Tepki yasaları hiçbir zaman düzgün yasalar olmaz. İçinde haksızlıklar, eksiklikler, aksaklıklar olabilir" dedi.

    TV 24'te canlı yayına katılan Çiçek, "Şike Yasası ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı'nın eleştirilerini nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna karşılık, şunları kaydetti:

    "Maalesef biz toplumda belli yasaları tepki yasası olarak çıkarıyoruz. Bir şeye kızıyoruz ya da bir olay, konu var. Sıkıştığımızda kanunla çözelim diyoruz. O yasanın nasıl çıktığını hatırlıyorum. Geçen dönem gündemimizde çok önemli konular vardı. Bu yasa çıksın diye dolaşan kesimler, 'bir an evvel bu yasayı çıkarın' diye kendileri geldi. Bu kesimin isteği üzerine bu yasayı çıkardık. Belli süre geçti denildi ki, 'yeni yasa yapalım.' O da tepki yasasıydı, bu da tepki yasası. Tepki yasaları hiçbir zaman düzgün yasalar olmaz. Mutlaka içinde haksızlıklar, eksiklikler, aksaklıklar olabilir. O manada değerlendirmek lazım. Keşke her şeyi kanunla çözme alışkanlığımız olmasa. İnsanlar her işi kuralına uygun yapsa. 'Bir yolu bulunur' mantığıyla spor, siyaset yapmasak. Bir yolu bulunur denildiğinde yolunu kanunla bulmaya çalışıyoruz. O da bir çok sıkıntı getiriyor."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow