hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Pele Neymar ile Messi'yi kararlaştırdı

    Pele Neymar ile Messiyi kararlaştırdı
    expand

    Efsanevi Brezilyalı futbolcu Pele, Santos'da forma giyen Brezilyalı Neymar'ın, Barcelona'nın Arjantinli forveti Lionel Messi'den daha iyi olduğunu söyledi.

    Pele, İspanyol Marca gazetesine yaptığı açıklamada, "İkisini bireysel olarak karşılaştırırsak, Neymar Messi'den iyi. Sağda da solda da oynayabiliyor. Olağanüstü bir oyuncu. Bireysel olarak en iyisi o" dedi.

    Pele, gelecek hafta Barcelona ile eski takımı Santos'un karşı karşıya gelebileceği FIFA Dünya Kulüpler Kupasını da değerlendirdi.

    Japonya'da 8-18 Aralık'ta düzenlenecek kupada Santos ve Barcelona'nın finalde karşılaşabileceğini söyleyen Pele, Barcelona'nın işinin Santos'a göre daha zor olacağını belirtti.

    "Barcelona'nın tek avantajı, aynı kadronun 4 yıldır birlikte oynaması. Santos böyle bir takım değil" diye konuşan Pele, "Yine de futbolda hiçbir şey belli olmaz, sahada her şey olabilir. İki takım da kazanabilir" diyerek temkinli konuştu.

    Pele'nin Messi ve Barcelona'yla sorunu mu var?

    Her açıklamasında ya Messi ya da Barcelona'ya değinmeyi ihmal etmeyen Pele en son kendi döneminin Santos'u nun Barcelona'dan daha iyi olduğunu söylemişti.

    Daha önce de Pele, Lionel Messi'nin şu an dünyanın en iyi oyuncusu olduğunu ancak henüz Johan Cruyff, Michel Platini ve Alfredo Di Stefano seviyesinde olmadığını söylemişti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow