hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Elmander'in cezası 1 maça indirildi

    Elmanderin cezası 1 maça indirildi
    expand

    Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu, Galatasaraylı futbolcuElmander'in 2 maçlık cezasını 1'e indirdi. İsveçli futbolcu 7 Aralık'taki Fenerbahçe derbisinde oynayabilecek. Engin Baytar için yapılan itiraz ise reddedildi.

    TFF'den yapılan açıklamada şöyle denildi:

    "Galatasarayspor Kulübü'nün futbolcuları Engin Baytar ve Johan Erik Calvin Elmander ile ilgili PFDK'nın 01.12.2011 tarihli ve E. 2011-2012/433, K.2011-2012/543 sayılı kararına karşı yapmış olduğu itiraza ilişkin E.2011/368 numaraya kayıtlı dosya incelendi, itirazın süresinde olduğu ve gerekli harcın yatırıldığı görüldü. Yapılan müzakere ve inceleme neticesinde, PFDK tarafından futbolcu Engin Baytar'a rakip takım futbolcusuna yönelik şiddetli hareketi nedeniyle FDT'nin 45. ve 13. maddeleri uyarınca neticeten 2 resmi müsabakadan men cezası verilmesinde subut, hukuki nitelik ve cezanın tayini bakımından bir isabetsizlik bulunmadığı anlaşıldığından itirazın reddine, PFDK kararının oybirliğiyle onanmasına;

    İzlenen müsabaka görüntüleri ve dosyada bulunan bilgi ve belgeler doğrultusunda Futbolcu Johan Erik Calvin Elmander'in rakip takım sporcusuna yönelik eylemini kasten gerçekleştirmediği anlaşıldığından Galatasarayspor Kulübü tarafından yapılan itirazın kısmen kabulü ile PFDK'nun Futbolcuya rakip takım sporcusuna yönelik ciddi faulü nedeniyle FDT'nin 45. maddesi uyarınca verdiği 2 resmi müsabakadan men cezasında FDT'nin 14. maddesinin tatbiki ile 1 maç indirim yapılarak cezanın neticeten 1 resmi müsabakadan men cezası olarak tayinine, PFDK kararının bu şekilde düzeltilerek oybirliğiyle onanmasına karar verildi"
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow