hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Löw: "Çok zevkli olacak"

    Löw: Çok zevkli olacak
    expand

    Almanya A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Joachim Löw, Avrupa Şampiyonası'nda güçlü bir gruba düştüklerini belirterek, "Çok zevkli, sert mücadeleler olacak. Ben bunu severim" dedi.

    Milli futbolculardan şimdiye kadar hiçbirisinin telefon edip, kura üzerine konuşmadıklarını vurgulayan Löw, "Sadece Real Madrid Teknik Direktörü Jose Mourinho aradı. Otelde kampta olduklarını, kura çekimini izlediklerini, Mesut Özil ve Khedira ile Ronaldo ve diğer Portekizli futbolcuların bu Almanya-Portekiz karşılaşmasını büyük bir merak ve heyecanla beklediklerini söyledi" dedi.

    "ZOR BİR GRUPTAYIZ"

    Kura çekiminde biraz gergin ve heyecanlı olduğunu doğrulayan Löw, "Zor bir gruptayız. Fakat her maç ayrı karakterdedir. 2008'de ilk turda Avusturya, 2010'da Gana ile adeta final oynadık. Bu turnuvada ikinci tura yükselme şansımız olduğu gibi elenebiliriz de. Özellikle ilk maç önemli. İlk maçı kaybedersen ikinci maçı kazanmak zorundasın. Bu da çok zor olur genellikle. Fakat ben ve futbolcularım her türlü şartlara karşı hazırlanmaktayız" diye konuştu.

    "GRUPTA 10 MAÇ KAZANMAK KOLAY DEĞİL"

    Türkiye'nin de olduğu grupta 10 maç üst üste kazanıp, şampiyonaya iddialı olarak geldiklerini vurgulayan 51 yaşındaki teknik adam, sözlerini şöyle sürdüdü:
    "Bizim hiçbir takımdan korkumuz yok. Avrupa Şampiyonası'nın start almasını büyük bir heyecanla bekliyoruz. Turnuvadaki rakiplerimiz güçlü, biz de güçlüyüz. Zor fakat çok zevkli maçlar oynayacağız. Genç, yetenekli ve kaliteli futbolcularımızla bunu başaracağımıza şüphem yok."

    Kamp yeri olarak Polonya'nın Danzig kentini seçtiklerini dile getiren Löw, "Grupta 9 Haziran'da Portekiz ve 17 Haziran'da Danimarka maçlarını Ukrayna'nın Lviv, 13 Haziran'daki Hollanda maçını ise Kharkiv'de oynayacağız. Danzig-Lviv arası 720, Danzig-Kharkiv arası 1580 kilometre uzaklıkta. Maçlar için uzun yolculuklar yapacağız" ifadesini kullandı.

    REAL MADRID-BARCELONA MAÇINI İZLEYECEK

    Noel öncesi kış tatiline gitmeden önce Madrid'e gidip Real-Barcelona maçını izleyeceğini belirten Löw, "Maç sonrası Mesut Özil ve Khedira ile buluşacağım. Daha sonra birkaç toplantıya katıldıktan sonra dinlenmek istiyorum" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow