hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Emenike'nin suçu yok"

    Emenikenin suçu yok
    expand

    Spartak Moskova Başkanı Leonid Fedun, Nijeryalı forvet Emmanuel Emenike'nin Türkiye'deki şike skandalıyla ilgisinin olmadığını ileri sürdü.

    Fedun, Rusya'nın resmi haber ajanslarından RİA Novosti'ye yaptığı açıklamada, Kardemir Karabükspor forması giydiği dönemde, Fenerbahçe ile anlaştığı ve şike yaptığı öne sürülen Emenike'nin, Türkiye'de maçların sonuçlarının önceden ayarlanmasıyla ilgili skandalda parmağının olmadığını savundu.

    Emenike'nin tesadüfen bulaştığı davada masum bir görgü tanığı olduğunu belirten Fedun, “Emenike'yi maç ayarlama suçlamasıyla yargılamak yanlış. Emenike o takımda tek bir maç bile oynamadı. Kendisinin bu davayla ilişkisi yok ve dolayısıyla bu konuyla ilintili kendisine yönelik bir sorun çıkarılmamalı” dedi.

    Kardemir Karabükspor forması giydiği dönemde, Fenerbahçe'yle anlaştığı ve şike yaptığı öne sürülen Emenike, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Apar topar Nijerya'ya giden Emenike daha sonra transfer olduğu Fenerbahçe'nin Düzce kampına katılmış ve antrenmanlara çıkmaya başlamıştı. Fenerbahçe yönetimi Rusya'dan gelen teklif üzerine, hiç oynatmadığı futbolcuyu Spartak Moskova'ya satmıştı.

    Spartak Moskova takımında formunun zirvesinde olan Emenike 11 karşılaşmada 8 gol kaydederek, kulübünde 3 kez “ayın futbolcusu” unvanını elde etti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow