hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Şike Yasası" yeniden TBMM gündeminde

    Şike Yasası yeniden TBMM gündeminde
    expand

    Cumhurbaşkanı Gül'ün veto ettiği "Şikeye İndirim Yasası" perşembe günü TBMM Adalet Komisyonu'nda pazar günü ise Genel Kurul'da görüşülecek.

    TBMM Adalet Komisyonu, şike cezalarında indirim öngören ve Cumhurbaşkanınca bir kez daha görüşülmek üzere TBMM'ye iade edilen yasayı, 8 Aralık Perşembe günü saat 18.00'de görüşecek.

    Komisyon Başkanı Köylü: "Dört parti anlaşabilirse yasa Gül'e gönderilir"

    Kamuoyunda "Şike Yasası" olarak adlandırılan "Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun"un hazırlanma aşamasında kurulan Adalet Alt Komisyonu'na başkanlık yapan AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün bir kez daha görüşülmek üzere TBMM'ye iade ettiği yasayla ilgili olarak, "Yasanın değişmesiyle ilgili dört parti yeniden anlaşabilirse, yasa yeniden Cumhurbaşkanı'na gönderilir" dedi.

    AA muhabirine açıklamalarda bulunan Köylü, yaklaşık 8 ay önce çıkarılan yasanın halen yürürlükte olduğunu, yeni yasa yürürlüğe girene kadar da bu hükümlerin geçerliliğini koruyacağını söyledi.

    Son çıkarılan yasanın Cumhurbaşkanı tarafından Meclise iade edildiğini anımsatan Hakkı Köylü, "Aslında bildiğim kadarıyla bu yasanın sadece 11'inci maddesinde bir düzeltme yapılması isteniyor. Bundan sonra dört parti yeniden oturup anlaşıp bu maddeyi yeniden düzenler ve tekrar Cumhurbaşkanı'na gönderir, ya da hiç kimse dokunmaz, eski yasa devam eder" diye konuştu.

    Liglerde kimin küme düşürüleceğini veya cezalandırılacağını TBMM Adalet Alt Komisyonu'nun ya da diğer kurumların bilemeyeceğini ifade eden Köylü, "Biz sadece kanun yaparız, şike olayıyla ilgili biz ne olacağını bilemeyiz. Bu konuda sorumlu olan Türkiye Futbol Federasyonu'dur. İddianame hazırlandı, mahkemeye gönderildi. Bundan sonra kimin ne kadar suçu varsa Futbol Federasyonu Disiplin Kurulu, ilgili kulüplere suçu oranında cezayı verir. Spor kulüplerine ceza verme işi, bizim işimiz değil. Biz yasayı hazırlarız, uygulama bizim işimiz değil" ifadelerini kullandı.

    Futbolda şike konusunda kimin suçlu, kimin suçsuz olduğunun hazırlanan iddianame ve devam edecek olan mahkeme sonunda belli olabileceğini belirten Hakkı Köylü, "Futbol Federasyonu, sorumluluğunun bilinciyle uluslararası düzeyde milli takımın ve Avrupa kupalarında Türk takımlarının alabileceği cezaları da düşünerek bir karar alacaktır. Federasyonun alacağı karara da herkesin saygı göstermesi gerekiyor" şeklinde konuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow