hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kırmızı Şeytanlar ŞL'den elendi

    Kırmızı Şeytanlar ŞLden elendi
    expand

    Şampiyonlar Ligi’nin son haftasında C Grubu’nda Basel evinde Manchester United’ı 2-1 ile geçerek büyük bir sürprize imza attı. 11 puanla Basel yoluna Devler Ligi'nde ederken Kırmızı Şeytanlar ise UEFA Avrupa Ligi’ne kaldı. Aynı grupta Galati'yi 1-0 mağlup eden Benfica da gruptan çıkarmayı başardı.

    Gruptaki son maçına dokuz puan ile çıkan Alex Ferguson’un öğrencileri, mutlak kazanmak zorunda oldukları maçta bir türlü istediği futbolu oynayamadı. Mucize peşinde koşan ev sahibi ise dokuzuncu dakikada Streller ile öne geçti.

    Daha sonraki dakikalarda iki takım da sayısız fırsatı harcarken, Manchester United bir türlü aradığı golü bulamadı. Heyecana noktayı ise 84. dakikada Frei koydu. Tecrübeli forvet oyuncusu attığı şık golle farkı ikiye çıkardı. Konuk ekipte 89'da Phil Jones farkı bire indirse de bu skor yetmedi. Böylece Kırmızı Şeytanlar, Şampiyonlar Ligi’nde 2005’ten sonra ilk kez gruptan çıkamadı. Sir Alex’in talebeleri sezonun geri kalanında UEFA Avrupa Ligi’nde mücadele edecek.

    Grubun diğer maçında ise Benfica yedinci dakikada Oscar Cardozo’nun golüyle Otelul Galati’yi mağlup etti ve C Grubu’nu 12 puanla lider tamamladı.

    Benfica bu galibiyetle gruptan lider olarak çıktı. Otelul Galati ise bu skorla Avrupa'dan elenmiş oldu.

    Kaynak: Eurosport
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow