hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mourinho: "Şanssızdık"

    Mourinho: Şanssızdık
    expand

    Real Madrid Teknik Direktörü Jose Mourinho, dün La Liga'da Barcelona'ya sahasında 3-1 yenilen Real Madrid'in mağlubiyetini şanssızlığa bağladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mourinho, maçtan sonra düzenlediği basın toplantısında, "Barcelona'nın hakkını yemek istemem, ancak çoğu maçta şans önemli bir faktördür. 1-0 öndeyken 2 farklı öne geçme imkanı yakaladık. Cristiano Ronaldo gibi fantastik bir oyuncu normalde yaptığını yapamadı" dedi.

    Barcelona'nın 2. golünde topun Marcelo'ya çarparak Real Madrid filelerine gittiğini söyleyen Mourinho, "Hiç kimse bunun şanstan başka bir şey olduğunu söyleyemez. Maçı 2-2'ye getirme fırsatı da yakaladık, ancak 3. golü attıklarında psikolojik üstünlük elde ettiler" diye konuştu.

    Maçta itiraz nedeniyle sarı kart gören Barcelonalı Messi'nin devre bitmeden hemen önce Xabi Alonso'ya yaptığı hareket nedeniyle 2. sarı kartını görerek oyundan atılması gerektiğini savunan Mourinho, "Bana göre oyundan atılmalıydı. Ancak hakem yakındı ve benden daha iyi görmüştür. Belki de kırmızı kart gerekmiyordu" dedi.

    Barcelona'nın maç fazlası ve averajla lider olmasının kendilerini endişelendirmediğini söyleyen Mourinho, "Üzgünüz ama rahatız. Aynı puandayız ve bir maçımız eksik. Sevilla'ya yenilmezsek yılbaşına lider gireriz" ifadesini kullandı.

    -Guardiola-

    Barcelona Teknik Direktörü Pep Guardiola da yenilginin Real Madrid'de moralleri bozmayacağını ve ligin devre arasında daha güçlü bir takım haline geleceklerini söyledi.

    Guardiola, "Daha çok maç var, Kasım ya da Aralık ayında şampiyon belirlenmez" dedi.

    Valdes'in maçın ilk saniyelerinde yaptığı hataya da değinen Guardiola, "Valdes, golden sonra oyun tarzını değiştirmedi. Başka kaleciler gibi topu şişirmedi ve paslaşarak oyuna soktu. Bu, Real Madrid gibi pres yapan bir takıma karşı onun ve bizim gücümüzünü gösteriyor" diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow