hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Galatasaray maçının izlerini silecek"

    Galatasaray maçının izlerini silecek
    expand

    Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, 2-0 kazandıkları Bursaspor maçına ilişkin olarak, "Çok zor bir dönemde zirve yarışına güçlü bir şekilde tutunmamız adına güzel bir galibiyet oldu" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kocaman, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, Bursapor maçının 3-4 gün önce oynadıkları Galatasaray maçının izlerini silme adına çok önemli olduğunu söyledi.

    Son yıllara damgasını vurmuş, bu süreçte şampiyonluk yaşamış ve lig üçüncülüğü sığdırmış güçlü bir takıma karşı mücadele verdiklerini anlatan Kocaman, şöyle konuştu:

    "Son 9 haftada sadece 1 galibiyet yaşamış Bursaspor da bu maçı çok önemsiyordu. Maçın ilk 15 dakikasında iki takım da istekli oynadı. Ancak bu bölümden sonra belki de sezonun en iyi futbolunu oynadık. Arka arkaya pozisyonlar ürettik ve ilk yarıda Semih ile çok güzel bir gol bulduk.

    İkinci yarıda Bursaspor farkı kapatmak biz ise farkı açmak için çabaladık. 75. dakikadan itibaren bizim takımda skoru koruma gayreti ön plana çıktı. Çok zor bir dönemde zirve yarışına güçlü bir şekilde tutunmamız adına güzel bir galibiyet oldu. Maçın sonlarında gelen Stoch'un golü açıkçası güzel oyunun kreması gibi oldu."
    Bir gazetecinin, "Galatasaray yenilgisinin ardından öz eleştiri yaptınız mı?" sorusunu Kocaman, şöyle yanıtladı:

    "Biz sadece kaybettiğimiz maçlardan sonra değil, kazandığımız maçların ardından doğruyu ve yanlışı bulma adına gerekli öz eleştiriyi yapıyoruz. Her maçın kendi hikayesi vardır. Bugün Bursaspor maçına bu hikayeye uygun kadro çıkardık. Galatasaray maçı için uygun olduğunu düşündüğümüz kadroyu çıkarmıştık ama olmadı."

    Kocaman, bir gazetecinin, "Size yakın bir gazetecinin takım kaptanı Alex'i eleştiren bir yazısı vardı. Bu konudaki yorumunuzu öğrenebilir miyim?" sorusuna, "Öncelikle şunu söylemek istiyorum; benim yaşam biçimim herkese eşit mesafede olmak. Bu konuda beni seven-sevmeyen, yakın olan-olmayan gibi bir ayrım yapmam mümkün değil. Alex ile en sıkıntılı dönemlerde söylediklerim neyse bugün de değişen bir şey yok. Alex, top tekniği ve zekasıyla dünyanın en önemli oyuncularından biri. Dolayısıyla Alex olduğu sürece ondan azami şekilde faydalanmaya çalışacağız" diye yanıtladı.

    Baroni ve Emre arasında saha içinde yaşanan tartışmanın anımsatılması üzerine Kocaman, "Futbol nabzın maksimumlara ulaştığı bir oyun. Bu anlamda sinirler yıpranıyor ve zaman zaman gerilimli davranışlar olabiliyor. Bunu anlayabilirim ama hepimizin kendimizi kontrol etmemiz gerektiğini de söylüyorum. Bugün değil ama bu konuyla ilgili birkaç gün içinde farklı açıklamalarım olabilir" değerlendirmesinde bulundu.

    Kocaman, bir gazetecinin, "Futbolda şike soruşturması kapsamında bazı isimler tahliye olmaya başladı. Ayrıca Fenerbahçe ile ilgili kararın sezon sonunda verileceği söyleniyor. Takımdaki rahatlamayı bu duruma bağlıyor musunuz?" sorusunu ise "Suçları olanlar cezalarını çekecekler. Suçu olmayanların mesleklerini yapabilmeleri adına serbest bırakılmaları çok önemli. Serbest bırakılanlara geçmiş olsun diliyorum" diye cevapladı.

    Serdar 

    Fenerbahçe'nin genç futbolcusu Serdar Kesimal, Bursaspor karşısında rakibe pozisyon vermeden, çok sayıda pozisyon üreterek sahadan 2-0 gibi net bir skorla galip ayrıldıklarını belirtti.

    Bursaspor'un güçlü bir takım olduğunu dile getiren Serdar, "Bursaspor son haftalarda inişteydi. Biz de zor bir periyottan geçtik. Biz bu maçı çıkış olarak görüyorduk. Kazandığımız için mutluyuz" dedi.

    Serdar bir gazetecinin, "Uzun bir sakatlık geçirdin ve oynayana kadar sakalını kesmeyeceğini söylemiştin. Sakalını kesecek misin?" sorusunu, "Yarın keseceğim" diye yanıtladı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow