hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Gerçek Galatasaraylı oldum"

    Gerçek Galatasaraylı oldum
    expand

    Galatasaray'ın İsveçli futbolcusu Johan Elmander, Fenerbahçe derbisinde gol atarak, taraftarın deyimiyle "gerçek bir Galatasaraylı" olduğu için çok mutlu olduğunu söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow


    GSTV'de katıldığı "Son Pas" programında açıklamalarda bulunan Elmander, taraftar deyimiyle "gerçek bir Galatasaraylı" olduğunun hatırlatılması üzerine, "Çok mutluyum böyle bir sıfatı kazandığım için, gerçek Galatasaraylı olduğum için. Zaten maçtan birkaç gün önce şehir merkezine indiğimde taraftarlarla buluşma şansım oldu ve taraftarların da bana aynı şekilde mutlaka gol atmam gerektiğini, gol atınca gerçek Galatasaraylı olacağımı söylemişlerdi. O yüzden böyle bir gol atmaktan da çok mutluyum" şeklinde ifadeler kullandı.

    Forvette Milan Baros ile birlikte oynamanın performansını artırdığını anlatan Elmander, 4-4-2 sistemine alışkın bir futbolcu olduğunu belirterek, "Ama sonuçta bu hocamızın kararıdır. Baros ile oynamak beni pozitif yönde etkiledi. Çok koşan mücadele eden bir oyuncu. Rakip savunma için çok önemli bir tehdit. Dolayısıyla onunla beraber oynamak performansıma pozitif katkı yapıyor" dedi. 

    Forvet bölgesinde görev yapan bir oyuncu olmasına rağmen maç istatistiklerine bakıldığında 11 kilometreye yakın bir mesafe koştuğu hatırlatılan İsveçli futbolcu, "Bu benim oyun karakteristiğimde olan bir özellik. Devamlı mücadele eden, devamlı koşan, takımı için bir şeyler yapmaya çalışan bir oyuncuyum. O gün gününüzde olmayabilirsiniz belki futbol anlamında, ama en azından takım için mücadele etmeniz gerekiyor. Burada kim gol atarsa atsın önemli olan takımın başarısı. Takımın başarısı için de herkesin mücadele etmesi gerekiyor" şeklinde konuştu.

    Takımın genç isimleri Semih Kaya ve Emre Çolak ile ilgili düşünceleri sorulan Elmander, "Çok iyi ve çok yetenekli futbolcular. Saha içindeki performanslarına baktığınızda kesinlikle genç bir oyuncu olarak nitelendirmezsiniz. Çünkü çok tecrübeli oyuncular gibi oynuyorlar. Bence bu takılan isimleri, Messi'yi de Pique'yi de hak ediyorlar" dedi.

    Önemli bir defans bloğuna sahip olduklarını kaydeden Elmander, takım arkadaşı Ujfalusi için, "Ujfalusi tabiri caizse defansın babası konumunda. O sorumluluk alan önemli bir futbolcu" ifadelerini kullandı.

    Elmander, ligin ilk yarısında kalan son iki maçı da iyi konsantre olup kazanarak, ilk yarıyı lider tamamlamak istediklerini sözlerine ekledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow