hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Taraftarlara 904 bin euro para cezası!

    Taraftarlara 904 bin euro para cezası
    expand

    İspanya'da, sporda toleranssızlık, yabancı düşmanlığı, ırkçılık ve şiddete karşı devletin oluşturduğu komisyon, farklı maçlarda çıkan olaylardan dolayı taraftarlara toplam 904 bin euro para cezası verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Komisyonun uyguladığı en büyük para cezası, 4 Aralık'ta oynanan Atletico Madrid-Rayo Vallecano maçı öncesinde çıkan olaylardan dolayı her iki takımdan toplam 126 taraftara oldu.

    Para cezasının 800 bin euroya yakını sadece bu maçta polis tarafından kimlikleri tespit edilen taraftarlara kesilirken, kavga çıkaran fanatiklere 6 bin ile 12 bin euro arasında değişen para cezası ve 6 ay ile 2 yıl arasında değişen statlardan men cezası verildi.

    Ayrıca, Valencia-Espanyol maçında tribünden lazerle futbolcuları rahatsız ettiği tespit edilen bir taraftara da, 4 bin euro ve 1 yıl statlara giriş cezası verildiği bildirildi.

    Sporda şiddete karşı katı ve kararlı bir tutum içinde olan komisyon, 2. lig maçında yardımcı hakeme küfür eden ve polisin uyarılarına aldırış etmeyen bir taraftara ise 3 bin 500 euro para cezası ve 6 ay statlara giriş cezası verildiğini açıkladı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow