hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kaptan Alex gol sevincine niye katılmadı?

    Kaptan Alex gol sevincine niye katılmadı
    expand

    Mehmet Topuz'un golünden sonra yedek kulübesine gitmeyen Fenerbahçe futbol takımı kaptanı Alex de Souza, arkadaşları sevinirken maçın başlamasına engel olmak için Trabzonspor yarı sahasında beklediğini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fenerbahçe futbol takımı kaptanı Alex de Souza, Trabzonspor'u 1-0 yendikleri maçta üstün oynadıklarını, rakibe fazla pozisyon vermediklerini söyledi.

    Alex, maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, beklentilerin çok büyük olduğu ve çok fazla konuşulan bir maça çıktıklarını belirterek, "Kazandığımız için çok mutluyuz. İyi bir maç çıkardık. 90 dakikanın yüzde 90'ında üstün oynayan bizdik. Trabzonspor'a fazla gol pozisyonu vermedik. Daha farklı da kazanabilirdik, ama fırsatları değerlendiremedik" dedi.

    Bir gazetecinin, "Mehmet Topuz'un golünden sonra tüm takım yedek kulübesinde sevinirken, Alex'in gitmediğini gördük" demesi üzerine tercümanın çevirmesini beklemeden konuşan Brezilyalı futbolcu, "Bizim gibi tecrübeli oyuncuların böyle davranması lazım. Bütün takım orada sevinirken, bir kişi orada olup, maçın başlamasına engel oldum. Bu sadece önlem için yapılmış bir hareketti. Sonra Mehmet Topuz'u tebrik ettim" diye konuştu.

    Alex, "Şenol Güneş 'Fenerbahçe korkarak oynadı' dedi, gerçekten korkarak mı oynadınız?" şeklindeki soru üzerine, "Şenol Güneş, saygı duyduğum bir teknik direktör. Aykut hocayla aynı seviyede duayen bir insan. Kendi düşüncesine saygı duyuyorum. Yorum yapmak istemiyorum" dedi.

    Tercüman Samet Güzel ve futbol takımı idari menajeri Hasan Çetinkaya'nın seyirden yasaklı olmalarıyla ilgili görüşünün sorulması üzerine Brezilyalı futbolcu, "Hasan Çetinkaya ve Samet ile ilgili düşüncelerim değişmedi, bu durumu anlayamıyorum. Futbolun dışında şeyler. O insanlar buradaki görevlerini yapmaktan alıkonuluyorlar. Ben bunu anlayamıyorum. Türk futbolunun nasıl ileriye gideceğini tartışırken, biz bunları tartışıyoruz. Samet'e ve Hasan'a üzülüyorum, ama en fazla Türk futbolunun kaybettiği şeylere üzülüyorum" ifadelerini kullandı.

    -"Camia için büyük maçtı"-

    Brezilyalı futbolcu, Trabzonspor'un beklentisi ve camia açısından büyük bir maç olduğunu dile getirdi.

    Alex, yayıncı kuruluş Lig TV'ye yaptığı açıklamada ise geçen sezonun bitmesiyle birlikte temmuz ayından beri yaşanan süreçte kazanmaları gereken bir maç olduğunu dile getirerek, "İyi bir maç çıkararak 3 puanı aldık" dedi. 

    Alex, teknik direktör Aykut Kocaman'ın "Trabzonspor ile bugün yaptıkları karşılaşmanın geçen sezondaki şampiyonluklarını perçinleyeceği" yönündeki sözlerinin hatırlatılması üzerine, "Hocanın düşüncelerine saygı duyuyorum. Ama bence herkese göstereceğimiz maç değildi. Kazandığımız şampiyonluk Sivasspor maçından sonra belli oldu. Geçen sezon takım kazanırken oyuncuların neler yaşadığını, sakat sakat nasıl oynadıklarını kendim yaşadım. Şampiyon olduktan sonra bunu içimde mutluluk olarak hissettim. Bütün kulüplerin camiaları ne düşünüyorsa saygı duyuyorum. Geçmiş yıldaki şampiyonlukla ilgili ne ilerideki olaylar, ne de geçmişte yaşananlar düşüncelerimi değiştirmiyor" diye konuştu.

    Maçlarda en ileri uçta oynamasıyla ilgili soruyu ise tecrübeli oyuncu, "Kendimi en uç oyuncusu olarak görmüyorum. Orada rahat da hissetmiyorum. Tabii ki hocanın kararı. Hocam bu şekilde görev verirse en iyi şekilde devam edeceğim" diye yanıtladı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow