hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kocaman: "İstediğimiz sonucu elde ettik"

    Kocaman: İstediğimiz sonucu elde ettik
    expand

    Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Trabzonspor karşısında mutlak kazanmak zorunda olduklarını ve istedikleri sonucu elde ettiklerini ifade etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kocaman, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında genel olarak maçlarda oyun ve oyunla beraber gelen sonucu düşündüğünü ancak bugünün bir istisna olduğunu kaydederek, "Bugün sonuçtan oyuna gitmek zorundaydık. Bugün buraya gelen taraftarımızla birlikte mutlak ve mutlak kazanmak zorundaydık, bunu başardık" diye konuştu.

    Gökhan Gönül'ün, Trabzonsporlu futbolcu Aykut Akgün'ün kırmızı kart gördüğü pozisyonda, maçın hakemine kendisine yapılan faul için kart göstermesine gerek olmadığını söylemesiyle ilgili soru üzerine Kocaman, "Böyle bir şey doğruysa ve Gökhan Gönül doğruyu söylediyse Gökhan'ı kutlarım. Haksız bir şekilde kimsenin kafasının üstüne basarak ya da oyun içindeki bilinçli olarak birtakım yollara saparak haksız puan istemeyiz. Gökhan Gönül içten söylediyse kutlarım. Hakemin takdiri" şeklinde ifadeler kullandı.

    Zirvede yarıştıkları Galatasaray'ın haftayı 3 puanla geçtiğini hatırlatıp, Trabzonspor ile ligde aralarındaki puan farkını açmak için maça çıktıklarını anlatan Kocaman karşılaşmayı özetle şöyle değerlendirdi:

    "Soluk soluğa yarıştığımız bir rakiple oynayacaktık. Biz ne kadar puan farkını açmak istiyorsak, geçen sezon ki yarışın lehimize olan tarafını göstermek istiyorsak, onlar da lige tutunmak için sıçrama yapmak için bu maçı seçmişlerdi. Duyguların hakim göründüğü bir maç oldu. İçeride oynamanın verdiği avantaj ve seyirci desteğiyle maça başlayıp maçı bu şekilde götürdük. İsteklilik içinde gerginlik de barındırıyor. Yüksek isteklilik gerginlikle beslenen ortamda oyun akışında problem yarattı. Öne geçtikten sonra önemli bir sıkıntımız vardı, devre sonlarına doğru bunu gidermek istiyorduk.

    Hala hızlı hücumlarla skoru artırma çabası içindeydik. Top kayıplarında kontrataklar yemeye başladık. İkinci yarıya bunu tedavi ederek başlamak istedik. Özellikle rakip 10 kişi kalınca rakibin direncini kıracak ikinci golü aradık. Bu uzadıkça rakibin tutunma arzusu daha çok arttı. Maçta gelgitler olmaya başladı. Bir tarafta koruma duygusu olan, bir tarafta kaybedecek bir şeyi olmayan takım arasında mücadele devam etti."

    -Şenol Güneş'in ifadelerini değerlendirmedi-

    Aykut Kocaman, Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş'in, hakemin takdir haklarını ev sahibi takımdan yana kullandığını ve Fenerbahçe'nin korkak oynadığını ifade ettiği kaydedilerek yöneltilen soru üzerine, "Yanıtlamayacağım. Yanıtlamaya gerek yok" dedi.

    Kocaman, soruyu yönelten gazeteciye de "Üstünüze alınmayın sizin için söylemedim" ifadelerini kullandı.

    Bu arada Kocaman, kale arkası tribünde hazırlanan koreografide 1996 ve 2011 tarihlerinin resmedildiği ifade edilerek yöneltilen soruya, "Bu gösteriyi göremedim" yanıtını verdi.

    Kocaman, golden sonra yedek kulübesi önündeki sevinç gösterisinin daha önceden planlanıp planlanmadığı sorusuna, "Maçtan evvel düşünüp de yapılan şeyler suni şeylerdir. Böyle bir şeyi konuşmadık. Doğal olan böylesi, oyuncuların içlerinde hissetmeleri. Takımdaşlık görüntüsü orta koydular. Umarım diğer haftalarda devam ettirirler" şeklinde yanıt verdi. 

    -"Geçen sezondaki şampiyonluğu tekrar almaya mahkum edildik"-

    Aykut Kocaman, uzun zamandır böylesine gerilim taşıyan bir maç görmediğini ve geçen sezon kazandıkları şampiyonluğu tekrar almaya mecbur bırakıldıklarını dile getirdi.

    Kocaman, yayıncı kuruluştaki açıklamalarında, "Maalesef geçen sezon aldığımız şampiyonluğu bu sezon tekrar elde etmek zorundayız. Böyle bir şeye muhtaç edildik. Kim yaptıysa bilmiyorum, ama buna itildik" ifadelerini kullandı.

    -Selçuk'un adalesinde yırtık-

    Trabzonspor maçında sakatlanan Selçuk Şahin'in sol arka adalesinde yırtık tespit edildiği açıklandı.

    Maçta sakatlık geçiren Emre Belözoğlu'nun ise sağ ayak bileğinde şişlik oluştuğu, durumunun yarın netlik kazanacağı belirtildi.

    Öte yandan Fenerbahçe, 21 Aralık Çarşamba günü Medical Park Antalyaspor ile deplasmanda oynayacağı ligin ilk yarısının son maçının hazırlıklarına, yarın saat 12.00'de basına kapalı olarak yapacağı antrenmanla başlayacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow