hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fenerbahçe, Trabzonspor maçından memnun

    Fenerbahçe, Trabzonspor maçından memnun
    expand

    Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay, Trabzonspor'u 1-0 yendikleri maçta taraftarlarının beklenen şekilde sadece takımlarını desteklediğini, kulübün, karşılaşma öncesi tansiyonu yüksek maçta aşırı taşkınlık olmaması yönünde yaptığı uyarıların başarılı olduğunu söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Günay, kulübün maç öncesinde sağduyu çağrısı yaptığını hatırlatarak, "Kulübümüz, Trabzonspor maçı için taraftarına, üyesine, sporcusuna çağrıda bulunarak, 'Maçta yenilebiliriz, berabere kalabiliriz. Aşırı taşkınlık, konuk ekip aleyhine kötü tezahürat yapmayalım, federasyona sataşmadan uzak kalalım' şeklinde açıklama yaptı. Kulüp bu çağrısında başarılı oldu. Trabzonspor maçında tribünde ve sahada herhangi bir olay yaşanmadı" dedi.

    Yaşanan sıkıntılara karşın futbol takımının Trabzonspor'u 1-0 yenerek, bu sezon da zirve mücadelesini sürdürdüğünü kaydeden Günay, "Futbol takımımız, her şeyden uzak yoluna devam ediyor. İnşallah sezon sonunda iyi bir neticeyle ligi bitiririz" diye konuştu.

    Yüksel Günay, Trabzonsporlu yöneticilerin protesto edip, maça gelmemesiyle ilgili olarak ise "Trabzonsporlu yöneticiler protesto etmiş, maça gelmediler. Kendi takdirleri, Fenerbahçe Kulübü ile bir ilgisi yok. Fenerbahçe dostun, maça gelirsin, oturursun, ama arkadaşlar öyle yapmadı" ifadelerini kullandı.

    -"İnşallah takımdaki arkadaşlık devam eder"-

    Yüksel Günay, Trabzonspor maçında Mehmet Topuz'un attığı golden sonra futbolcuların yedek kulübesinde teknik heyet ve yedek oyuncularla kenetlenerek, gol sevinci yaşamasıyla ilgili olarak, "İnşallah sahanın içindeki spor anlayışı, arkadaşlık, dostluk sezon sonuna kadar devam eder" dedi.

    Bursaspor maçından sonra yaşanan olayların çok büyütüldüğünü ileri süren Günay, "Emre Belözoğlu olayı büyütüldü. Tamam 'bir şey yok' demiyorum, ama bu kadar büyütülecek kadar değildi. Emre takımını seven, biraz fazla agresif bir oyuncu. Takımı için çırpınan bir insan. Sonuçta 'yanlış anlaşıldıysam özür dilerim' dedi. Aykut Kocaman da onu affetti" şeklinde konuştu.

    -"Gökhan kendine yakışanı yaptı"-

    Yüksel Günay, Trabzonspor maçında hakem Cüneyt Çakır'a, ikinci sarı kartın ardından kırmızı kartla oyun dışı kalan rakip takım oyuncusu Aykut Akgün'ün kendisine sarı kartı gerektirecek bir hareket yapmadığını söyleyen Gökhan Gönül'ün kendine yakışanı yaptığını söyledi.

    Gökhan'ın çok doğru bir davranışta bulunduğunu kaydeden Günay, "Bence Gökhan kendine ve bir sporcuya yakışanı yaptı. Ancak hakem daha önce karar verdi. Kırmızı karta mani olamadı. Fakat çok doğrusunu yaptı, yakışanı odur" diyerek sözlerini tamamladı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow