hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mesut Özil dedesinin mezarını ziyaret etti

    Mesut Özil dedesinin mezarını ziyaret etti
    expand

    Zonguldak'ın Devrek ilçesindeki baba evine gelen La Liga'nın güçlü takımlarından Real Madrid'in Türk kökenli futbolcusu Mesut Özil, dedesinin mezarını ziyaret etti, Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci ile makamında görüştü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hışıroğlu köyünde dinlenen Mesut Özil'in, dün baba ocağına geldiğinin duyulması Devrek ilçesinde büyük heyecan yarattı. Yıldız oyuncuyla sabah saatlerinde görüşmeye gelen Devrek Fatih İlköğretim Okulu Müdürü Hayati Yazıcı ile köy muhtarı Hasan Sarı, Özil uyuduğu gerekçesiyle yakınları tarafından eve kabul edilmedi.

    Okul Müdürü Yazıcı, öğrencilerinin yıldız futbolcuyu merak ettiğini, Özil'i okullarında görme taleplerini yakınlarına ilettiğini söyledi. Muhtar Sarı da eve alınmamasına tepki göstererek, "Annesi ve babası gibi başlarında büyük olmayınca pek ilgilenmiyorlar. Gazeteciler de sabahtan beri burada bekliyor. Bu kadar büyüklük ne? Ben çocukluklarına veriyorum" dedi.

    Daha sonra Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, Özil'in evine gelerek yıldız futbolcuyla bir süre görüştü. Bu sırada Süper Amatör Ligi'nde mücadele eden Devrek Belediyespor'un menajeri Tansel Tan da engelli 2 öğrenciye ait Galatasaray formasını imzalatmaları için Özil'in yakınlarına verdi. Mesut Özil, formaları imzalayarak Tan'a ulaştırmasının ardından Belediye Başkanı Semerci'nin makam aracıyla Başlarkadı köyüne gitti.

    Özil, burada 2003 yılında yaşamını yitiren dedesi Rıza Güven'in mezarını ziyaret etti. Futbolcunun yakınları mezarlığa gazetecilerin girmesine engel olarak uzaktan görüntü almamaları için de Real Madrid'in yıldız oyuncusu etrafında çember oluşturdu.

    -Belediye ziyareti-

    Mesut Özil, mezarlıkta dua etmesinin ardından Belediye Başkanı Semerci ile Devrek Belediyesine gitti.

    Semerci, makamında yaptığı konuşmada, belediye çalışanları ve çok sayıda vatandaş tarafından karşılanan Özil'in Devrek'in evladı olduğunu belirterek, "Onun sayesinde Devrekliler Real Madrid taraftarı oldu. Maçlarını heyecan ve zevkle izliyoruz. Kendisiyle de gurur duyuyoruz" diye konuştu.

    Yıldız oyuncu Özil de köyüne 2-3 günlüğüne geldiğini, burada bulunmaktan da mutluluk duyduğunu kaydetti. Özil, gazetecilerin sorularını yanıtlamadı.

    Başkan Semerci, Mesut Özil'e Devrek bastonu hediye ederek, "Devrek bastonu bütün dünyanın tanıdığı bastondur, bu bastonu yine bütün dünyada tanındığı büyük oyuncu Mesut Özil'e veriyorum" ifadelerini kullandı.

    Belediye Başkan Yardımcısı Çetin Bozkurt'un da Devrek Belediyespor forması hediye ettiği Özil, öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow