hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Skibbe, Eskişehirspor'u bıraktı

    Skibbe, Eskişehirsporu bıraktı
    expand

    Eskişehirspor ile yolları ayrılan Alman teknik adam Michael Skibbe, Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından Hertha Berlin ile 2,5 yıllık sözleşme imzaladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Eskişehirspor, web sitesi üzerinden bir açıklama yaparak Teknik Direktör Michael Skibbe'nin takımdan ayrıldığını duyurdu.

    Açıklamada şöyle denildi:

    "2014 yılına kadar kulübümüz ile sözleşmesi bulunan Teknik Direktör Michael Skibbe, 21 Aralık günü oynanan Mersin İdman Yurdu maçımız sonrasında, Yönetim Kurulumuza sözlü olarak Hertha Berlin takımından iyi bir teklif aldığını ve kulübümüzden ayrılacağını beyan etmiştir.

    Bu çerçevede sözleşmesini tek taraflı fesih edeceğini, sözleşmemiz gereği olan tazminat ve benzeri yükümlülüklerini yerine getireceğini ifade ederek vedalaşmıştır."

    Eskişehirspor Basın Sözcüsü Erdal Şahbaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2014 yılına kadar Eskişehirspor ile sözleşmesi bulunan Skibbe'nin, dün yapılan Mersin İdman Yurdu maçının ardından Eskişehirspor'dan ayrılmak istediğini yönetim kuruluna bildirdiğini kaydetti.

    Skibbe'nin Almanya'nın Bundesliga ekiplerinden Hertha Berlin'den iyi bir teklif aldığını ve Eskişehirspor'dan ayrılacağını beyan ettiğini anlatan Şahbaz, şöyle konuştu:

    "Skibbe, sözleşmesini tek taraflı feshedip, sözleşmemiz gereği olan tazminat ve benzeri yükümlülüklerini yerine getireceğini ifade ederek Eskişehirspor'dan ayrıldı. Yeni teknik direktör arayışımız başladı. Eskişehirspor vizyonuna ve hedeflerine yakışan bir teknik direktörle anlaşacağız."

    Hertha Berlin'le imzaladı

    Eskişehirspor ile yolları ayrılan Alman teknik adam Michael Skibbe, Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından Hertha Berlin ile 2,5 yıllık sözleşme imzaladı.

    Spor Toto Süper Lig'de dün oynanan Mersin İdman Yurdu maçının ardından ayrılmak istediğini Eskişehirspor Yönetim Kuruluna bildiren ve sözleşmesini tek taraflı fesheden Skibbe, bugün Hertha Berlin ile sözleşme imzaladıktan sonra takımın sportif direktörü Michael Preetz ile basın açıklaması yaptı.

    Skibbe, Hertha Berlin'in Bundesliga'da üst sıralarda oynaması için kalitesi yüksek iyi bir futbol ortaya koymasını amaçladığını belirterek, "Eskişehirspor ile dün Mersin'de bir maça çıktık. Maçtan sonra Eskişehirspor yöneticileri kulüpte kalmam için ricada bulundular ancak ben Hertha Berlin'de görev almayı çok istedim. Noel Bayramı'ndan sonra 27 Aralık'ta sözleşmeyi feshetmek için yeniden Eskişehir'e gideceğim" dedi.

    Basın toplantısından sonra AA muhabirine açıklamalarda bulunan Skibbe, Eskişehir taraftarlarına desteklerinden dolayı teşekkür etti. Türkiye'de çok güzel bir 6 ay geçirdiğini belirten Alman teknik adam, Türkiye'deki insanların sıcaklığını özleyeceğini ifade etti.

    Taraftarlara Türkçe olarak "Hoşçakalın" diyen Skibbe, Türkiye'de ikinci kez görev yaptığını ve Türkiye'ye yeniden gitmeyi düşünebileceğini kaydetti.

    Oyuncularıyla vedalaşmanın üzücü olduğunu ve ayrıldığı için üzüldüğünü belirten Michael Skibbe, "Taraftarlar da hayal kırıklığı yaşadı çünkü kalmamı istiyorlardı. Antrenmanlara geldiler ve son maçta da kalmam için Almanca pankartlar açtılar" dedi.

    Eskişehirspor'un bu sezon ligde 4. sıra civarında kendine yer edineceğini dile getiren Skibbe, Galatasaray ve Fenerbahçe'yi bu sezon çok güçlü bulduğunu sözlerine ekledi.

    Hertha Berlin Sportif Direktörü Michael Preetz de Skibbe ile 1 Ocak 2012'de başlayıp 30 Haziran 2014'te sona erecek bir sözleşme imzaladıklarını söyledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow