hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bundesliga Antalya'ya taşınıyor

    Bundesliga Antalyaya taşınıyor
    expand

    Almanya Bundesliga ekiplerinin 5'i ikinci yarıya hazırlık kampı için Antalya ve çevresine gelecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Almanya 1. Futbol Ligi ekiplerinin büyük çoğunluğunun sezonun ikinci yarısı için kamp yeri olarak Türkiye'yi rağbet ettikleri görüldü. 1. Lig'ten 5 takım Antalya ve yöresini seçerken, 5 takım İspanya'ya, 3 takım ise Portekiz'e gidecek. Yıldızlar ordusu Bayern Münih ile Schalke 04 Katar'a, Tolga Ciğerci'li Wolfsburg Dubai'ye gidecek. 1899 Hoffenheim ile Augsburg ise devre arasında Almanya'da kalacak.

    WERDER BREMEN TÜRKİYE'NİN GEDİKLİSİ

    Yıllardan beri kış kampını Türkiye'de kuran Werder Bremen bu yılda yine 'Türkiye' dedi. Werder Bremen, antrenman startını verdikten sonra 4 Ocak Çarşamba günü Türkiye'ye uçacak ve Belek'te 12 Ocak'a kadar çalışmalarını sürdürecek. Borussia Mönchengladbach'ta Belek'te kamp yapacak. Sezonun başarılı performansıyla sürpriz takımı olan Mönchengladbach 5 Ocak-12 Ocak tarihleri arasında Türkiye'de bulunacak. Teknik direktör Bruno Labbadia ve Yardımcısı Erdinç Sözeri'nin yönetimindeki Serdar Taşçı'lı VFB Stuttgart'ta Türkiye'de 4-13 Ocak tarihleri arasında Belek'te çalışmalarını sürdürecek. Labbadia ve yardımcısı Erdinç Sözer'i hazırlık maçı için takım arayışında olduklarını söylediler.

    SKİBBE'NİN YENİ EKİBİ HERTHA BERLİN DE BELEK'TE

    Yeni yılda Michael Skibbe'nin teknik direktörlük yapacağı Hertha Berlin'de bu yıl tekrar kış kampı için "Antalya" dedi. Hertha Berlin, Tunay Torun'lu kadrosuyla 7 Ocak'ta Antalya'ya gidecek. 14 Ocak'a kadar Belek'teki kampında Skibbe'nin yeni ekibi yeni sezonda daha iyi olmak için çalışacak. FC Nürnberg'de geçtiğimiz sezon gibi bu yılda kış kampı için Belek'i seçenlerden. Nürnberg 5-14 Ocak tarihleri arası için kamp yeri olarak seçtiği Belek'te çalışacak.

    BAYERN MÜNİH YİNE KATAR'DA

    Yıllardan beri sezonun ikinci yarısına Katar'da hazırlanan Bayern Münih bu yıl da yine Katar'ı seçti. Franck Ribery, Arjen Robben ve Mario Gomez'li Bundesliga lideri Bayern Münih 2 Ocak'ta antrenmanlara başladıktan sonra aynı gün Katar'a giderek bir hafta çalışacak. Doha'da Grand Hyatt Hotel'de kalacak olan Bayern'in hazırlık maçı programı ise daha sonra belli olacak. Kamp bitiminde Neu Delhi'ye gidecek olan Bayern Münih Hindistan Milli Takımı ile oynayacak. Bayern'nin bu maç için 1 milyon Euro alacağı belirtildi. Schalke 04'te bu yıl Katar'a gidecek 4-12 Ocak arasındaki kamp yapacak. Felix Magath'ın takımı Tolga Ciğerci'li VFL Wolfsburg'da 7-16 Ocak arasında Dubai'de yeni sezona hazırlık kampı yapacak.

    İSPANYA'YI TERCİH EDENLER
    Türk Milli futbolcumuz Gökhan Töre'nin takımı Hamburg ise İspanya Marbella adasında kamp yapacak. Hamburg bu süre içinde Marbella'da Gran Hotel Guadalpin Banus Oteli'nde kalacak. 2 Ocak'ta antrenman startı verecek olan Kaiserslautern 6-1 Ocak arası kış kampını yine bu yılda İspanya'nın Lomas de Campoamur beldesinde kuracak. Olcay Şahan'lı Kaiserslautern kamp süresince iki hazırlık maçı oynama planı yapıyor. Ligde şampiyonluk yarışı yapan son şampiyon Borussia Borussia Dortmund İspanya'nın La Manga kentini seçti. 2 Ocak Pazartesi günü saat 10.00'da top başı yapacak olan Bundesliga lideri Dortmund hava sıcaklığının 21 derecenin üstünde olduğu tahmin edilen İspanya'da 5-12 Ocak tarihleri arasında kalacak. FSV Mainz'da çalışma yeri olark bu yıl Mayorka Adası'nı seçti. 2 Ocak'ta top başı yapacak olan Malik Fathi ve Yunus Mallı'lı Mainz 6-12 Ocak arasında kamp yapacak. SC Freiburg'da İspanya'nın Akdeniz kenarındaki Rota'yı seçti. SC Freiburg 4-11 Ocak tarihleri arasında çalışmalarını tamamaladıktan sonra Almanya'ya dönecek

    PORTEKİZ'İ SEÇENLER

    Bundesliga ekiplerinden Bayer Leverkusen, GFC Köln ve Hannover 96 ise Portekiz'e gidevek olan Bundesliga takımları. Bayer Leverkusen Lagos Portimao'da 4-13 Ocak tarihleri arasında im Cassade Resort otelinde kalacak. Hannover 96 Villa Nova de Cacela'da Robinson Club Quinta da Ria Otel'de 4-15 Ocak tarihleri arasında kalacak. FC Köln'de Lagos'da 5-12 Ocak tarihleri arasında kamp yapacak.

    ALMANYA'DA KALANLAR

    Bundesliga'nın 3 bin 330 nüfuslu tek köy takımı 1899 Hoffenheim ile Bundesliga'ya bu yıl ilk yılını yaşayan FC Augsburg'da devre arasında Almanya'da kalarak ikinci yarıya hazırlık çalışmalarını ülkelerinde sürdürecekler. Hoffenheim'ın muti milyarder patronu Dietmar Hopp'un kulüp için yaptırdığı tesislerin çok üst düzeyde olduğunu belirten Hoffenheim'in Teknik Direktörü Holger Stanislawski "Böyle tesilere sahip olmak bir ayırcalık. Burada iyi şartlmarda hazırlanabilirz" dedi.{005}

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow