hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gözübüyük'e FIFA kokartı

    Gözübüyüke FIFA kokartı
    expand

    Hollanda'da ilk devresi geçen hafta biten Birinci Futbol Ligi'nde (Eredivise) sezonun en iyi hakemi seçilen Türk kökenli Serdar Gözübüyük, başarısını FIFA kokartı alarak taçlandırdı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Eredivise'de düdük çalan en genç hakem unvanına da sahip 26 yaşındaki Gözübüyük, 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren uluslararası maçları yönetebilecek.

    Gözübüyük, uluslararası maçlarda şimdiye kadar sadece dördüncü hakem olarak görev alabiliyordu.

    FIFA kokartına sahip en genç hakem olan Gözübüyük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uluslararası maçlarda birinci hakem olarak görev alacağı için son derece mutlu olduğunu söyledi.

    "FIFA kokartı alacağımı tahmin etmiştim" diyen Gözübüyük, "Ama resmi olarak açıklanmasını bekledim. Karar açıklandı ve çok mutluyum. Şimdi uluslararası maçlarda birinci hakem olarak görev alacağım, bu gurur verici. Uluslararası arenada maç yönetmek için sabırsızlanıyorum" diye konuştu.

    2009 yılında daha 24 yaşındayken Hollanda Birinci Futbol Ligi'nde (Eredivisie) ilk maçına çıkan Gözübüyük, bir sezonda ortalama 25 maç yönetiyor. Gözübüyük, ilk yarısı geçen hafta sonu biten Eredevisi'de maç sonlarında verilen puanlara göre ilk yarının en başarılı hakemi seçildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow