hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sadri Şener: "Kupanın ruhu geldi, tenekesi kaldı"

    Sadri Şener: Kupanın ruhu geldi, tenekesi kaldı
    expand

    Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, "Kupanın ruhu geldi, tenekesi kaldı. Çünkü herkes öyle kabul ediyor. Bu yazılan ve çizilenlerden sonra bu mecburi bir kabul" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şener, gazetecilere yaptığı açıklamada, Futbol Disiplin Talimatı'nın 58'inci maddesinin değişip ya da değişmemesi konusunda yaşanan tartışmalara değinerek, şuanda bu konunun gündemlerinde olmadığını belirtti.

    Değişiklikle ilgili bir ihtiyaçlarının olmadığını vurgulayan Sadri Şener, şöyle devam etti:

    "Zaten Fenerbahçeli arkadaşlarımız da bir problemlerinin olmadığını söylüyorlar, etik kurulu öyle söylemiyor ama... Galatasaray, biz ve Orduspor istemiyor. Ama bu yetki bizde değil tabii ki, federasyonun. İsterse federasyon hiç etik kuruluna bakmadan istediğine ceza verebilir. Yani bu kadar keyfi değildir tabi. Ama etik kurulunun kararından sonra bu karar yarım bir karardır. 

    Sonra bir daha '70 dosya gelmiş, bunu bir daha incelesinler daha sonra verilen karara göre değiştirelim' demesi bu cümleyi insanın sarf etmesine sebep oluyor. İlave gelenlerin hiç birisi ek delil değildir. Mevcut 26 dosyanın mütemmim cüzleridir. Onların içerisinde delil yoktur, herkes okumuş, bu saate kadar iki günde bitirmiştir. Bütün gazetelerin spor yazarları, avukatlık bürolarının ofislerinde ve internette yayınlanmıştır. Ama sayın başkan Mehmet Ali bey, 'şuanda kaos olur, ligin sonuna kadar oynayın ve sonra açıklayacağız' derse o konuşulabilir."

    Şener, etik kurulu raporunun değişeceği yönündeki bir hatırlatma üzerine, "Değişebilir olur mu, çocuk oyuncağımı bu? O zaman mesela bizim sonuçlarda hakem de değişebilir" diye konuştu.

    -"Etik kurulunun üyelerinin aralarında ne veteriner, ne ziraat mühendisi, ne de gıda mühendisi var"-

    Fenerbahçe Kulübü'nün şuanda geçen senenin şampiyonu gözüktüğünü, ancak Fenerbahçe'ye bir ceza verildiği zaman Trabzonspor'un şampiyon olacağının  aşikar olduğunu ifade eden Şener, "18 Ağustos'ta sayın başkan yaptığı açıklamada, 'etik kurulu raporu açıklandığı zaman biz bunun yönetim kurulu olarak kararını
    vereceğiz' dedi. Ama bugün etik kurulu raporu ne diyor? 'Bu kulüpte böyle böyle olaylar vardır, bu kulüplerde yoktur' diyor" ifadelerini kullandı.

    Etik kurulu kararının bağlayıcı olmadığını, tavsiye niteliği taşıdığını savunan Sadri Şener, şunları kaydetti:

    "Karar hemen bir iki saat içerisinde verilir. Vermiyorsa biz ne yapabiliriz? İnceletmedim ama Tahkim'e mi gidebiliriz? Çünkü, etik kurulunun kararı bir bağlayıcı karar değil, tavsiye kararı. Ama etik kurulunun üyelerinin aralarında ne veteriner, ne ziraat mühendisi, ne de gıda mühendisi var, hepsi hukukçu. Böyle bir karar vermişler. Başkan tesir edip onlara buna böyle bir karar verin diyeceklerini zannetmiyorum. Açıklanan rapor değişmez diye düşünüyorum."

    -"Kupanın ruhu geldi, tenekesi kaldı"-

    Şener, Trabzonspor'un 28 yıllık özleminin ruhen bittiğini ifade ederek, "Kupanın ruhu geldi, tenekesi kaldı. Çünkü herkes öyle kabul ediyor. Bu yazılan ve çizilenlerden sonra bu mecburi bir kabul" şeklinde konuştu.

    Tenekesini mi bekliyorsunuz? sorusuna ise Sadri Şener, "O kolay, burada bir sürü altıncı, gümüşçü arkadaşımız var onu kaplatırız bir sıkıntı olmaz. Bana göre 28 yıllık özlem ruhen bitti" yanıtını verdi.

    Şener, geçen sezonki maçların oynanmamış kabul edilebileceği yönünde bazı tartışmaların yaşandığı şeklindeki soruya ise "Öyle bir şey olur mu? Benim o kadar sarf ettiğim emeğimi ve gücümü kim ödeyecek bana? Niye kabul edilmez? Ben bunu anlamakta da zorluk çekiyorum. Bir rapor açıklanmış, yarın ver kararını. Kaos olmuş ne yapayım, olursa olur. O zaman deriz ki, bu sene oynanan maçlar sayılmıyor, zaten nisanda tatil oluyor. Şurada kalmış üç ay. O zaman yeniden başlarız, bu da doğru değil mi?" dedi.

    -"Oyun sistemi Avrupa maçlarını etkiler"-

    Oyun sisteminin Avrupa kupalarını etkileyebileceğini ifade eden Şener, "Böyle gidersek etkiler. Yıl sonunda kim şampiyon olur, ilk defa uygulanan bir sistem var. Yayıncı kuruluşa destek açısından ilk defa play-off sistemi uygulanıyor. Tabi biraz da bize köstek oldu. Çok kısa sürede fazla maç oynadık. Galatasaray'ı tebrik ederim, ilk yarıyı birinci bitirdi. Ama az maç oynadı, ben ise 25 maç oynadım" diye konuştu.

    -Ekonomik sıkıntıların transfere etkileri-

    Transfer çalışmalarında en önemli kriterin, alınan oyuncunun mevcut futbolculardan daha iyi olması gerektiğini belirten Şener, "Sevinmek için bayram şekeri verir gibi kulübün parasını harcamak doğru olmaz. Şuanda takımın yüzde 80'i milli takım oyuncusu. Çok kısa bir aralık var ama çalışmalarımız da var. Bu arada bilinmesi gereken bir şey daha var. Yayıncı kuruluşun bir takım ekonomik sıkıntıları olduğunu kendisi de açıkladı. Bu ekonomik sıkıntılar olup para ödemezse bırak transferi, mevcudu koruma için kulüplerin mücadele etmesi lazım. Çünkü çok ayrı boyuta ve farklı formatlara gider bu iş" şeklinde konuştu.

    -"Erdal Atalay'ın istifa etmesini kendisine bir kaç defa söyledim"-

    Medyada, TFF Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Atalay ve Trabzonspor arasındaki ilişkilere dair gelişmelere de değinen başkan Şener, Atalay'dan birkaç defa istifa etmesini istediğini, ancak kendisinin etmeyeceğini söylediğini belirtti.

    Şener, Atalay ile Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım arasında geçtiği iddia edilen söz konusu ses kayıtlarını basından takip ettiklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

    "Okuduk onu. Erdal bizim arkadaşımızdır. Fenerbahçeli olduğu gibi şeylere katılmıyorum. Ama o dinlemede şu doğrudur; biz federasyon seçimlerine girmemiştik ve aday göstermemiştik. Bizden habersiz o aday gösteriliyor, tapelerde o çıkıyor. Benim bildiğim kulüp yönetimlerinde (Trabzonspor'un adayıyım veya temsilcisiyim diyor) kulüpler başkanlarla temsil edilir, başkanların dediği yorumsuz yapılır. Beğenmediğiniz zaman seçimlerde değiştirirsiniz. Yani bana rağmen bir iş yapamazsınız. Yaparsanız disipline sevk edilirsiniz. Bu işin prosedürü bu. Biz bunu uygulamadık. Ama benim de tapelerde okuduğum bu."

    -"Federasyonda çok zayıfız"-

    Türkiye Futbol Federasyonu'nda (TFF) çok zayıf olduklarını ifade eden Şener, "Biz federasyonda çok zayıfız, bunu ben inkar etmiyorum ve her zaman söylüyorum. Ne yaptığımı sadece kişisel ilişkilerimle haber alabiliyorum. Ama olsaydı çok iyi olurdu. Ben üçüncü defa disiplin kurulundayım, hiç cezam yok şuana kadar şimdi ne olacak bilmiyorum" ifadelerini kullandı.

    Sadri Şener, bir süre önce play-off sistemiyle ilgili yaptığı açıklama nedeniyle yanlış anlaşıldığına işaret ederek, "Bu sezonda play-off bizi darmadağın etti, yapacak hiçbir şeyimiz yok dedim. Dolayısıyla bir daha ki seneye bu sisteminin olmaması açısından bakacağız dedim. Yoksa bu üç puanlık sistemde kolay kolay hiçbir takım bu işin peşini bırakmaz" diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow