hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Daum''la barışabilirim"

    Daumla barışabilirim
    expand

    Bayern Münih'in Başkanı Uli Hoeness, daha önce kokain kullanmakla suçlayıp Almanya Milli Takımı teknik direktörlüğüne getirilmesini engellediği Christoph Daum'la tokalaşıp barışabileceğini açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Almanya'nın rekortmen şampiyonu Bayern Münih'in yıllarca menajerliğini ve iki yıldan beridir de başkanlığını yapan Uli Hoeness, yeni yılda 60 yaşını kutlayacak. 5 Ocak 2012 tarihinde 60 yaşına girecek olan Bayern Münih'in ve Alman futbolunun en söz sahibi olanların başında gelen Hoeness, "Daumla tokalaşıp, barışabilirim" dedi. 

    Fenerbahçe'nin eski, şimdi ise Belçika'nın 1. Lig ekibi Brugge'nin Teknik Direktörü olan Christoph Daum ile hala küskünlüklerinin sürdüğünü belirten Hoeness "Aramızda geçen tüm olaylara rağmen Daum ile barışmaktan yanaydım. Önceleri ailem ve çevrem barışmamdan yana değildi. Daum'la zorunlu olarak karşılaştığımız yerlerde sadece elimi uzatıp, tokalaştım. Şimdi ise onunla dargınlığmıza son verebilirim" diye konuştu.

    DAUM KARŞISINDA ŞANSI YAVER GİTMİŞ

    1979 yılından 2009 yılına kadar 20 yıl Bayern Münih'in menajerliğini yapan Uli Hoenees, "Bu süre içinde bazı hatalarım, daha doğrusu söylemek gerekirse sınırlarımı aştım. Suçlu olduğumu bildiğim zamanlar tabiiki özür diledim, dilemesinide bilirim. Daum'la yollarımız bir türlü uyuşmadı. Daum kokain olayı çıktığı zamanlar bende kendimi kontrol edemedim, üzerine çok gittim. Hatta çok fazla bilmediğim olayda ileri gittim. Ne yapacağımı bilemez durumdayken ise şansım yaver gitti. Zira karşımda sadece Daum yoktu, bütün spor dünyası karşımda olmaya başlamıxtı. Fakat Daum kimsenin beklemediği bir iş, bir çılgınlık yapıp saç teli kontrolu yaptırması ve sonucu benim şansım oldu. Aksi olsaydı bütün imajım vizyonum zedelenebilirdi" dedi.

    DAUM'UN MİLLİ TAKIMA GEÇMESİNİ ÖNLEMİŞTİ

    Daum ile kavgalı olduğu bilinen Hoeness, yıllar önce Daum'un kokain kullandığını kamuoyuna duyuran kişi olmuş ve Daum'un Alman Milli Futbol Takım Antrenörü olmasının önüne geçmişti. Bayern Münih menajeri Uli Hoeness, "Christoph Daum, megalomanlığa olağanüstü derecede eğilimi olan bir kişi" açıklamasını yaparak aralarındaki husumeti derinleştirmişti. Daum ise o zaman " Her şeye rağmen Uli Hoeness, Bayern Münih'in bu seviyeye çıkmasında üstün bir rolü vardır. Bayern'e ve Alman futboluna çok şeyler vermiştir. Onu kutluyorum" yanıtı vererek "Selam alıp vermek insanlık görevidir. Özellikle misafirlere el uzatıp 'Hoş geldiniz' demek benim vazifemdir" diye konuşmuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow