hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hector Cuper'i nasıl ikna etti?

    Hector Cuperi nasıl ikna etti
    expand

    Orduspor Kulübü Başkanı Nedim Türkmen, yeni teknik direktörleri Hector Cuper'in Arjantin'in en zenginleri arasında olduğunu söyleyerek "Hedeflerimizi anlattık ve onu ikna ettik" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Orduspor Kulübü Başkanı Nedim Türkmen TRT Spor’da yayınlanan Basın Tribünün konuğu oldu.

    Türkmen, Sunuculuğunu Gökhan Dinç’in yaptığı programda Zaman Gazetesi Spor Müdürü Serkan Akçan, Fanatik Gazetesi Yazarı Hakan Can, Sabah Gazetesi Yazarı Fatih Doğan, Akşam Gazetesi Yazarı Hakan Yaşar, Habertürk Gazetesi Spor Koordinatörü Meriç Müldür’ün sorularını cevapladı.

    Program da herkesin merak ettiği Orduspor Teknik Direktörü Hecor Cuper’i nasıl ikna ettiniz sorusu basın mensupları tarafından soruldu.

    Türkmen ise, “Onun gibi bir markanın Türkiye’ye gelmesi Ordu’ya gelmesi güzel bir olay. Bu sene Metin hoca ile başladık ama ayrıldık. Takımımız Süper Ligde kaldığı sürece yabancı hocalar ile çalışacağız. Bütün oyuncularımızı topladım. Yerli mi olsun Yabancı mı olsun diye sordum. Ortaya çıkan şey, formayı adaletli dağıtsın denildi. Orda öyle bir isim getirmeliydik ki oyuncular ona biat etsin kararları tartışmasın. Bu usta isim olmalıydı. Hektor Cuper’i getirmek için çok uğraştık. Hedeflerimizi anlattık. İşbirliği yapalım dedik ikna ettik.”dedi.

    Cuper'i Hedeflerimiz İkna Etti

    Basın mensuplarını ikna etmeniz zor olmadı mı sorusuna ise “2 sene önce Yunanistan'da çalışmış. Türkiye’ye yabancı değil. Hedeflerimizi anlattık. Kurumsallaşma çalışmalarını anlattık. Bugüne kadar Hoca takımı ben kulübü yönetmekteyim yana. 12-13 hoca var bir o takımda bir bu takımda. Kısır döngüyü kurtarmak için çalışıyoruz. Hector Cuper, Arjantin’in en zenginleri arasında. Maddi olarak Eskişehir Ersun Yanal’a ne veriyorsa bizde Hector Cuper’e onu vereceğiz. Başarılı olması için şehir olarak sahipleneceğiz.”

    Cuper, Salı Günü Ordu'da

    Cuper’in Salı günü İstanbul’a geleceğini, ardından ise Ordu’ya birlikte geçeceklerini söyleyen Türkmen, “Salı günü İstanbul’da karşılayıp, Ordu’ya geçeceğiz. Transfer konusunda birlikte hareket ediyoruz. Önce takımda ki mevcutları değerlendiriyoruz. Tranzfer konusunda ise Stoper ve ön libero oyuncusu alacağız. Ayrıca bir de santrafor alacağızBu yıl 14 oyuncu aldık, seneye 3 yada 4 olacağız. Ben 5 Milyon Avro’ya bir oyuncu almam. Ben haddimi bilirim.”

    Tesisler Florya'da Yok

    Gazetecinin Tesisleriniz Florya’da yok demesi üzerine Türkmen, “Süper lige çıkar çıkmaz, süper bir tesis yaptık. 2 Milyon Lira harcama yaparak tüm odaları ve tesisi yeniledik. 800-1 Milyon Avro’ya getirdiğiniz oyunculara iyi tesis yapmanız gerekir. Culio gelip tesisleri görünce Florya’dan daha güzel dedi. Herkese ev, araba ve yardımcı verdik. Çok büyük alış-veriş merkezi yok diyorlar birde yağmurla ilgili sıkıntıları var.”

    Başka bir Basın mensubunun ise Cuper Trabzon karşılaşmasında hangi oyuncuları beğendi sorusuna ise, “Onur ve Culio’yu beğendiler.”

    Fatih Tekke, takım kaptanınız mı oldu sorusuna ise Türkmen, "Fatih Tekke’yi kaptan yaptık. Fatih; transfer döneminin son döneminde gelmişti ve kaptan belirlenmişti. Fatih’in olduğu yerde başkası kaptan olamaz; duruşuyla, tecrübesiyle bunu hak ediyor."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow