hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Google'dan dolandırıcı uygulama operasyonu

    Googledan dolandırıcı uygulama operasyonu
    expand

    Google, kullanıcılarına sunduğu bazı uygulamaların dolandırıcılık amacı taşıdıklarına yönelik şikayetler sonrasında harekete geçti ve söz konusu uygulamalara erişimi engelledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sözkonusu "sahtekar uygulamalar" arasında Angry Birds, Tetris, Need For Speed ve Sim City gibi oyunların sahteleri de bulunuyor.

    Google'ın uygulama indirme alanı Android Market'ten ulaşılabilen uygulama ve oyunlardan yirmi ikisi şikayetler sebebiyle kaldırıldılar.

    Uzmanlar tarafında "RuFraud" olarak adlandırılan sahtekarlık yöntemi, kullanıcıların bir uygulama ya da oyunu telefonlarına indirdiklerini sanarken, telefonlarının yaklaşık beş dolara mal olan bir mesaj yollamasından oluşuyor.

    San Fransisco merkezli Lookout isimli sanal güvenlik şirketi söz konusu art niyetli uygulamların Rusya kaynaklı olduklarından şüphelenildiğini belirtti.

    Lookout şirketi bu yöntemle yaklaşık 14.000 uygulamanın indirildiğini ve kandırılan kullanıcıların çoğunun Avrupa civarında bulunduklarını bildirdi.

    Şirketten yapılan açıklamada ayrıca son dönemde bu tip saldırıların yoğunlaştığına dikkat çekildi.

    Yaşananlardan sonra Google'a yönelik, akıllı telefonlar için sunulan uygulamaların güvenli olup olmadığına dair denetimlerin zayıf olduğu eleştrisi bir kez daha gündeme geldi.
    Android Market'ta sunulan uygulamalar buraya konulmadan önce herhangi bir denetimden geçmiyorlar.

    Microsoft ve Apple gibi Google'ın rakipleri ise kullanıcılarına sunduklarını uygulamaların güvenliği konusunda daha hassas kontrol sistemlerine sahipler.

    Kasperksy internet güvenliği şirketinden David Emm, Android'in pazar payının artmasıyla bu tip sıkıntıların daha sık yaşanabileceğine dikkat çekiyor.

    Kaynak: BBC 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow