hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İnci Sözlük mahkeme kararıyla engellendi

    İnci Sözlük mahkeme kararıyla engellendi
    expand

    Sosyal medyanın önde gelen topluluklarından İnci Sözlük'ün web sitesi mahkeme kararıyla engellendi. İnci Sözlük, kararın Adana 6.Sulh Ceza Mahkemesi tarafından alındığını açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sosyal medyanın en yaratıcı topluluklarından olan İnci Sözlük'ün mahkeme kararıyla engellenmesi soysal medyada yoğun tepki gördü.  Sözlük yazarları tepkilerini #incisozlukedokunma hastagiyle gönderdikleri mesajla gösteriyor.

    Admin açıklaması

    İnci Sözlük admini Serkan İnci, kendilerine ulaşan bir tebligat olmadığını ve bu kapatılmaya anlam veremedğini ifade etti. Serkan İnci Twitter sayfasından da bu karara tepkisini şu Tweetlerle gösterdi:

    Yumurta atmayın Twitter atın derler. Ama gelin görün entryleri kısıtlamakta bir problem görmezler. Ah TR paradoks ülkesi #incisozlukedokunma

    Engelin muhtemelen yeni hizmete sokulmasından dolayı bazıları siteyi açabilmekte. Olay ttnet in dns yavaşlığından kaynaklanıyor

    Hangi mahkeme kararı? Hangi olayın sonucunda engellendik muamma! Ama İnci Sözlük tahmin edildiği üzere bunu karşılıksız bırakmaz...

    Ve sonunda resmen sansür'e maruz kaldık! Muhtemelen yeni hizmete sokuldu engelleme kararı, bize hiçbir şey bildirilmedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İnternet fenomeni olmaya başlayan İnci Sözlük'ün binlerce kullanıcısı Sözlüğün mahkeme kararıyla kapatılması sonrasında Twitter ve Facebook gibi sosyal medya mecralarında tepkilerini dile getirmeye başladılar.

    Kararı Digitürk mü aldırdı?

    İnci Sözlük'ten yapılan açıklamada “Adana 6. sulh ceza mahkemesini aldığı kararla sitemiz kapatılmış” denilerek kararı Digitürk avukatlarının aldırdığı açıklandı.


    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow