hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Facebook arkadaşım intihar edebilir!

    Facebook arkadaşım intihar edebilir
    expand

    İntihar girişiminde bulunan insanların azımsanmayacak bir kısmı, intihar öncesi ruh halini Facebook ve Twitter gibi sosyal ağlarda koydukları fotoğraf veya mesajlarıyla gösteriyor. Bunun bilincinde olan Facebook Haziran ayından beri devrede olan sisteminin kullanımını yaygınlaştırmaya çalışıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    800 milyonu aşkın üyeye sahip Facebook, 800 milyon kullanıcısını teşvik ederek intihar etme teşebbüsünde olan kullanıcılarını daha rahat ayıklamayı hedefliyor. Bu sayede onları bu girişimlerinden vazgeçirmek için ilgili sağlık merkezlerine aktarabilmeyi umuyor.

    Kendini öldürmekten bahseden veya aykırı fotoğrafları profilinde paylaşan kullanıcıların arkadaşları, "report suicidal content" yani "intihar eylemine ilişkin içeriği raporla" butonunu kullanarak bu durumu Facebook'a bildirebiliyor. Bu adımdan sonra Facebook da ilgili kullanıcıya içinde sağlık merkezine ait bir telefon numarasının yer aldığı e-mail göndererek yardım etmeye çalışıyor.

    Uygulama şimdilik Amerika Birleşik Devletleri'yle sınırlı. Başarılı olması durumunda tüm dünyaya yayılması planlanıyor. 

    Google da intihara karşı benzer bir sistemi 2010 yılından bu yana kullanıyor. İntihar kelimesiyle ilgili arama yapan kullanıcıları kırmızı bir telefon resmi ve cankurtaran numarası karşılıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow