hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Anonymous 1 milyon doları ne yapacak?

    Anonymous 1 milyon doları ne yapacak
    expand

    Dünyada binlerce internet sitesini çökerten ‘Anonymous' grubunun Amerikan güvenlik şirketi Stratfor’un veri bankasına girerek binlerce müşterinin kredi kartı bilgilerini ele geçirdiğini,1 milyon dolarlık parayı kamu yararına çalışan kuruluşlara bağışlanacağını açıklanması şaşkınlık yarattı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İddia ve açıklamalar, dünyada geniş yankı buldu. Uluslararası hacker grubu Anonymous, Amerikan güvenlik şirketi Stratfor'un sistemine girerek, yaklaşık 4 bin kredi kartına ilişkin bilgilerin yanı sıra müşterilerinin kişisel bilgilerini ele geçirdiğini iddia etti. ABD’nin önde gelen gazetelerinden Washington Post, Anonymous'un 1 milyon dolarlık meblağı kamu yararı için çalışan kuruluşlara bağışlamayı amaçladığını öne sürdüğünü yazdı.

    Uluslararası güvenlik tehditlerine yönelik olarak verdiği analiz hizmetleriyle tanınan ABD güvenlik şirketi 24 Aralık'ta müşterilerinin verileri ile buna bağlı kredi kartı bilgilerinin internet korsanları tarafından ele geçirildiğini kabul etti.

    Uluslar arası hacker grubu internetteki sosyal paylaşım sitesi Twitter'da şirketin müşterileri arasında Amerikan Savunma Bakanlığı, Amerikan Hava Kuvvetleri, emniyet birimleri, medya kuruluşları ile Apple ve Microsoft gibi uluslararası şirketlerin bulunduğunu öne sürdü. Hackerların toplamda 200 gigabyte büyüklüğünde veriyi ele geçirdiğini ve verilerin şifrelenmediğini açıkladı.

    Anonymous, internette ele geçirilen paranın kamu yararı için çalışan kuruluşlara aktarıldığını gösteren bir fatura da yayınladı. Mağdurlardan emekli Allen Barr, hesabından 700 dolarlık havale yapıldığını ifade ederek, “Hepsi Kızıl Haç, CARE, Save Children gibi kamu yararı için çalışan örgütler" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow