hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Alpler'de kar duası!

    Alplerde kar duası
    expand

    Geçen yıllarda bu dönemlerinde kayak sezonunu açan Avrupa’nın en önemli kış merkezlerinden Alpler’de son 147 yılın en sıcak sonbahar mevsiminin ardından kar yağmaması endişe yarattı.

    Avrupa’da yapılması gereken yarışlardan bir bölümü de suni kar makineleri ile beyaz örtü ile kaplanmaya çalışılırken bölgeden çekilen ve Almanya, Avusturya ve Fransa’daki kanallarda yayınlanan görüntüler Alpler’in Aralık ayındaki karsız görüntülerini gözler önüne serdi.

    Aylar öncesinden bu mevsimde kayak yapmak için Avusturya’da rezervasyon yaptıran yüzlerce kişi beklenen yağışın düşmemesi nedeniyle zor durumda kaldı. Alp Disiplini Dünya Kupası gibi önemli yarışlar iptal edilirken oteller sezon açılışlarını ertelemek zorunda kaldı. Fransa’nın dünyaca ünlü kayak merkezi Val d’Isere’de her yıl düzenlenen ve bu yıl 10-11 Aralık tarihlerinde yapılması planlanan Alp Disiplini Dünya Kupası kar yağışı olmaması nedeniyle ertelendi.

    Almanya’da da her yıl geleneksel olarak 3 Aralık tarihinde Kara Orman bölgesinde yapılan kayak ve snowboard sezon açılışı da yine kar yokluğundan ertelendi.

    Finlandiya’nın Sodankyla ve İsveç’in Are bölgeleri, kayak sezonunun açılışı da 1 ay erteledi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow